Obavijesti

News

Komentari 218

Ideja odlično prihvaćena: Škola u Karlovcu uvela je uniforme

Ideja odlično prihvaćena: Škola u Karlovcu uvela je uniforme
9

Učenici Osnovne škole Barilović drugo školsko polugodište započeli su u novim školskim uniformama, plavim majicama koje im je osigurala Općina

VIDEO

Učenici Osnovne škole Barilović drugo školsko polugodište započeli su u novim školskim uniformama, plavim majicama koje im je osigurala Općina.

Svaki učenik, njih 160 koliko ih ukupno ima u matičnoj i tri područne škole tijekom školske godine dobit će ukupno sedam majica. Prve dvije polo majice s dugim rukavima učenici su preuzeli u ponedjeljak i s oduševljenjem ih odjenuli na sebe. Majice su plave boje s bijelom kragnom i s grbom općine, koja je u potpunosti osigurala sredstva za njihovu kupnju, ukupno 80.000 kuna.

uniforme

Jedan komplet će sadržavati dvije majice s dugim rukavima, dvije s kratkim, te dvije bijele za tjelesni i jednu topliju majicu s kapuljačom. Uniforme su dobili i učitelji, učiteljice sakoe, a učitelji polo majice s dugim rukavima tamno plave boje. Škola je prva u Karlovačkoj županiji koja je uvela školsku odjeću, a inicijator njihove nabavke je Općina Barilović koja je i do sada roditeljima pomagala u školovanju djece nabavkom besplatnih knjiga, djeci roditelja teškog socijalnog stanja daje besplatnu prehranu, produženi boravak, izlete i maturalna putovanja, te sufinancira školu u prirodi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
uniforme

- Majice su odlične, djeca su zadovoljna i rado su ih obukla, a zadovoljni su i učitelji. To je svakako pomoć roditeljima kojima općina pomaže i s drugim nizom mjera zbog čega smo rijetka škola koje bilježi rast broja djece, ali i općina u koju se doseljavaju obitelji. Sada kada su djeca u istim majicama više do izražaja dolazu njihova individualnost, njihova lica i mimika, što je do sada bilo malo „zakriveno“ šarenom odjećom, slikama na majicama. - rekla je Vesna car, ravnateljica škole.

uniforme

- Vidio sam da se školska uniforma lagano uvodi u nekim školama pa sam predložio da to uvedemo i u našoj školi, prvenstveno da pomognemo roditeljima u školovanju djece. Sredstva su za kupnju odjeće osigurana još u lanjskom proračunu, a u ovom ćemo osigurati i sredstva za kupnju odjeće za ovu i iduću godinu. Svaki učenik će svake godine dobiti novi komplet odjeće u kojem će dobiti ukupno sedam majica – rekao je načelnik Općine Dražen Peraković, dodajući da je ideja odlično prihvaćena, a sada i usvojena kod djece i učitelja, a roditelji su zadovoljni.

uniforme

Načelnik napominje da je Općina, koja s nizom mjera pomaže roditeljima, postigla da se broj djece u školi povećava, a bilježe i lagan porast novorođene djece.

-  Dosta djece koja gravitiraju bliže Karlovcu i Dugoj Resi odlazila su tamo u škole, a od kada smo uveli niz mjera pomoći, vratili su se u našu školu. Prije tri godine smo imali 120 učenika, a ove godine ih imamo 160. Osim toga bilježimo i veći broj novorođene djece u općini koji je sa njih 20 porastao na 25. Osim školske djece pomažemo i roditeljima predškolske djece, te za njih 50-ak sufinanciramo boravak u vrtićima. Upravo radimo na tome da izgradimo vrtić za 50-ak djece u Belajskim Poljicama i za tu namjenu smo već otkupili zemljište – rekao je Peraković, a osim gradnje vrtića od načelnika doznajemo da imaju i drugih planova, gradnju turističko sportskog centra s autokampom i bazenom, te adrenalinskim parkom, te druge turističke projekte kako bi potaknuli i zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Inače je Općina za vrijeme školskih praznika nabavila i topove za snijeg te su jedino u Bariloviću djeca tijekom cijelih zimskih praznika imala snijeg i priliku za uživanje u snježnim radostima.        

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.