Obavijesti

News

Komentari 32

'Novi izbori su jedan od izlaza iz krize u kojoj se nalazimo'

'Novi izbori su jedan od izlaza iz  krize u kojoj se nalazimo'
1

Komentirajući zahlađenje odnosa Hrvatske i Srbije zbog blokiranja Srbije u pregovorima s EU, Pupovac kaže da su u javnosti već vidljive posljedice hrvatske blokade

VIDEO

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac izjavio je za beogradske medije da su u Hrvatskoj izbori jedan od mogućnih izlaza iz krize u kojoj se zemlja sada nalazi.
 
Sudjelujući u ponedjeljak navečer u emisji televizije B92  "Regija danas" o političkim, etničkim i gospodarskim tenzijama koje potresaju regiju, Pupovac je u povodu krize u Hrvatskoj rekao kako nitko ne isključuje izbore, te da je "to je više-manje izlaz za ovo stanje u kome se Hrvatska nalazi".

"Europska unija je i sama u teškoćama i prolazi ozbiljnu krizu – gospodarsku, i zbog toga je stavila u zapećak svoj dio političkoga djelovanja. Pitanja poput krize u Hrvatskoj, koja traje tri godine, tek su nedavno počela privlačiti pozornost europske javnosti i ukoliko se ta kriza nastavi - postat će temom vodećih europskih institucija", ocijenio je Pupovac.

Komentirajući zahlađenje odnosa Hrvatske i Srbije zbog blokiranja Srbije u pregovorima s EU, Pupovac kaže da su u javnosti već vidljive posljedice hrvatske blokade.

"Europska unija pruža priliku zemljama da se pokušaju same dogovoriti i nema sumnje da će ona naći mehanizme za pitanje Srbije i Hrvatske, kao i da će se SAD umješati. Posljedice blokade Hrvatske pri otvaranju poglavlja Srbije i u našoj javnosti su poprilično vidljive", ukazao je Pupovac.

Televizija B92 sinoć je u tematskoj emisiji "Regija danas" posvetila pozornost subotnjim prosvjedima u Banja Luci, odnosima Srbije i Hrvatske, te krizi u Makedoniji i na Kosovu, gdje se osjeća napetost i zasićenje dosadašnjim dijalogom Beograda i Prištine i primjenom briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...