Obavijesti

News

Komentari 181

'Neću braniti pobačaj. Molitve ispred bolnica nisu primjerene'

'Neću braniti pobačaj. Molitve ispred bolnica nisu primjerene'
1

Novi ministar zdravstva smatra da bi zabrane samo mogle uzgroziti živote plodova i žena. Ženama treba osigurati materijalnu sigurnost i duhovnu potporu, smatra

VIDEO

Novi ministar zdravstva Milan Kujundžić gostovao je u studiju 24sata i govorio o poskupljenju zdravstva, promjeni imena ministarstva, posjetu Pavelićevom grobu i zabrani pobačaja.

Pogledajte video:



 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić: Zdravstvo sigurno neće poskupjeti!

Posted by 24sata on Friday, 21 October 2016

_____________________________________________________________________________________

Veća demokratičnost u stranci i želja da sudjeluje u kreiranju hrvatske budućnosti privuklo ga je Plenkovićevom HDZ-u kazao je Milan Kujundžić u studiju 24sata. 

- Bilo tko može pogledati moj životopis -  objašnjava Kujundžić svoje imenovanje ministrom zdravlja. Ističe kako su svi kandidati bili sposobni preuzeti taj resor, a za sebe je istaknuo iskustvo koje je stjecao diljem svijeta.

Iz znatiželje išao na grob Paveliću

- Bio sam na grobu Anti Paveliću, ali bio sam i na mnogim grobovima. To je bilo iz čiste znatiželje, nije to bilo nikakvo odavanje počasti - rekao je.

Kujundžić ne misli da će netko pokušati uzdrmati stranku zbog toga što je Hasanbegovićevo mjesto preuzela Nina Obuljen. 

Molitva ispred bolnica je neprimjerena

Kazao je i kako neće zabraniti pobačaj, iako je osobno protiv njega. Smatra da bi zabrane samo mogle ugroziti živote plodova i žena. Ženama treba osigurati materijalnu sigurnost i duhovnu potporu, kazao je i dodao kako smatra da su molitvene grupe ispred bolnica neprimjerene.

- Istinski vjernik zna da se može moliti bilo gdje, ali mislim da ne treba manipulirati molitvom. Kamo sreće da što više moli i moli se bogu - kaže ministar koji ipak smatra da to ispred bolnica nije primjereno.

Zdravstvo neće poskupljivati

- Nažalost zdravstveni sustav je skup. U Hrvatskoj trošimo 2-7 puta manje nego zemlje u bližem i daljem okruženju - kaže ministar i dodaje da nema više novca za ovu razinu zdravstva koju imamo. Istaknuo je da svi trebaju preuzeti odgovornost kako sustav tako i pacijenti, ali poskupljenja neće biti.

- Moramo pronaći način kako za manje novca napraviti više - rekao je i najavio kako će ministarstvo vidjeti gdje sve može spriječiti curenje novca.

- Liječnici obiteljske medicine su temelj medicine. Ako je primarna zaštita dobra, automatski se smanjuju troškovi - prokomentirao je nezadovoljstvo obiteljskih liječnika i najavio pokretanje dijaloga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

Promjenili ime ministarstvu: Zdravstvo je uži pojam

- U pojmovnom smislu zdravlje i zdravstvo su različiti - osvrnuo se ministar na promjenu imena ministarstva te istaknuo da je zdravlje širi pojam, a zdravstvo označava sustav. Ministar zdravstva kaže da je dio zdravlja u našim rukama, a dio u božjim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa