Obavijesti

News

Komentari 265

'Odite vi na izbore i pobijedite pa onda planirajte proračun...'

'Odite vi na izbore i pobijedite pa onda planirajte proračun...'
1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je u Saboru istaknuo kako je prijedlog Državnog proračuna za 2017. godinu kvalitetan i racionalan i treba ga gledati u paketu s poreznom reformom...

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je u Saboru istaknuo kako je prijedlog Državnog proračuna za 2017. godinu kvalitetan i racionalan i treba ga gledati u paketu s poreznom reformom. 

- Proračun je kvalitetan i racionalan, odražava prije svega kvalitetne trendove koje imamo u 2016., ide za smanjenjem deficita u idućoj godini. Mislim da smo pokazali jednu vrlo trezvenu i racionalnu politiku po svim resorima. Očekujemo da ovaj proračun ispuni političke ciljeve iz programa Vlade i kad je riječ o demografskoj politici i kada je riječ o važnom signalu prema hrvatskom gospodarstvu, poduzetnicima, obrtnicima. Njega treba gledati u paketu s poreznom reformom koja je usvojena i prema ciljevima za koje smo smatrali da su bitni. 

Primjerice, nakon pet godina po prvi put je povećan proračun za oružane snage Republike Hrvatske. Poslali smo signal da želimo investirati u kvalitetu života i rada hrvatskih vojnika, časnika i dočasnika. Isto tako, poslali smo važnu poruku prema hrvatskim braniteljima,  mislim da je to bitno. Proračun je usmjeren na ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske u cjelini i poljoprivrede i ruralnog razvoja. Svi ministri imaju jasne naloge, na koji način da rade - rekao je dodavši kako će održati sastanak 19. prosinca sa svim županima neovisno iz koje su stranke. 

Na pitanje zašto se unatoč oporavku gospodarstva  svejedno povećavaju rashodi proračuna za 5,6 milijardi, Plenković kaže da se ne radi o 5,6 milijardi nego 2,5 milijardi kuna i da će deficit biti manji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemojte raditi spin da je deficit veći nego što je bio ove godine. Obrnuto je. Deficit je manji, radi se o transferu sredstava iz europskog proračuna u hrvatski proračun gdje je deficit neutralni, a povećani su apsolutni brojevi. To je ono što je izuzetno bitno. Nema niti jedne slabe točke koje ja u ovom trenutku vidim. Proračun nije opušten niti neoprezan- rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li se povećati mirovine braniteljima HVO-a s obzirom da je proračun za branitelje povećan, Plenković kaže da je to pitanje ostavljeno za raspravu o jedinstvenom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja koji je u fazi izrade.

Plenković je na pitanje o proračunu poručio novinaru RTL-a:

- Odite vi na izbore pa pobijedite, pa onda planirajte proračun. Ja sam pobijedio na izborima, formirao vlast, napravio program koji jasno izražava prioritetne politike i ciljeve Vlade.

Komentirao je i poruku oporbe ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću u slučaju sukoba sa Ustavnim sudom, da iznese dokaze ili da podnose ostavku.

- Ja sam sve rekao ministru Orepiću na našem sastanku. Jasno sam rekao  stav mene kao predsjednika Vlade, čitave Vlade, javno na sjednici Vlade. Mislim da moramo štiti dignitet institucija i sukladno tome se kao članovi Vlade ponašati kao odgovorni obnašatelji dužnosti - rekao je Plenković.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 265
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje