Obavijesti

News

Komentari 119

Obama: Iako se Trump i ja ne slažemo, svi smo u istom timu

Obama: Iako se Trump i ja ne slažemo, svi smo u istom timu
4

Barack Obama kazao je kako je ponosan na Hillary Clinton, a Donaldu Trumpu je poželio da bude dobar u obavljanju svog posla na mjestu predsjednika

VIDEO

Barack Obama kazao je kako je ponosan na Hillary Clinton, a Donaldu Trumpu je poželio da bude dobar u obavljanju svog posla na mjestu predsjednika.

- Jučer sam rekao da bez obzira tko pobijedi na izborima, sunce će sutra normalno izaći.  U međuvremenu sam imao priliku razgovarati s izabranim predsjednikom Trumpom i pozvao sam ga u Bijelu kuću da dogovorimo mirni prijenos vlasti. Nije tajna da se ja i izabrani predsjednik ne slažemo oko mnogih stvari. No, isti je takav slučaj bio sa mnom i predsjednikom Bushom pa je njegov tim profesionalno i sjajno odradio prijenos vlasti. Ja i moja administracija ugledat ćemo se na predsjednika Busha i njegov primjer - rekao je na početku govora Obama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
U.S.  President Obama delivers statement on U.S. presidential election results in Washington

- Razgovarao sam s Clinton i slušao njezin govor. Ponosan sam na nju, radila je sjajno, bila je prva dama i sjajna senatorica. Jako sam ponosan. Ona je poslala jasnu poruku svim našim kćerkama da mogu dogurati visoko u politici. Uvjeren sam da će nastaviti raditi za građane SAD-a - dodao je.

- Sada je bitno da shvatimo da smo svi u istom timu. Nismo prvo demokrati ili republikanci, nego smo prvo Amerikanci i patrioti. Svi želimo ono što je najbolje za našu državu, a to je točno ono što sam čuo jučer od izabranog predsjednika Trumpa. Sada nam treba osjećaj jedinstva, poštovanja jednih prema drugima i poštovanja pravnog poretka. Nadam se da ćemo se toga držati.

U.S.  President Obama delivers statement on U.S. presidential election results from the White House in Washington

- Rekao sam članovima mog tima da ponosno drže glavu visoko jer su radili sjajan posao bez pompe. Svi iz agencija i drugih sfera su nastojali da administracija radi bolje i bude učinkovitija. Ima puno posla koji je ostao i Trump će morati biti bolji od onog prošlog. Svi u mom timu trebaju biti ponosni na sve što su postigli.

- Ovo je bila duga i teška kampanja, ali one su takve - teške, nekad bučne i napete i ne baš uvijek inspirativne. No, za mlade ljude koji su prvi put ušli u politiku i možda ostali razočarani rezultatom moram reći: Nemojte da vas ovo obeshrabri, budite hrabri i nastavite se boriti za ono što vjerujete.

- Tako politika funkcionira. Pokušavamo uvjeriti ljude da smo u pravu i onda oni glasaju. Ako izgubimo, razmišljamo i učimo na greškama pa se vraćamo u političku arenu. Moramo ići naprijed u dobroj vjeri da pomognemo građanima. To je osnova za uspješnu demokraciju. Tako funkcionira naša zemlja. Promoviramo slobodu. Zato sam ja i uvjeren da će se ovo putovanje nastaviti. Nadam se da će naš sljdeći predsjednik biti u svemu tome uspješan. Mogu reći da imamo neke rezultate i da predajem palicu jer svi smo mi na kraju na istoj strani - kazao je Barack Obama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina