Obavijesti

News

Komentari 100

Objavili su crveno upozorenje: Vrijeme će biti izuzetno opasno

Objavili su crveno upozorenje: Vrijeme će biti izuzetno opasno
3

U nedjelju se u Istri, Hrvatskom primorju te Gorskom kotaru očekuju iznimno obilne kiše koje bi mogle uzrokovati bujične poplava. Vjetar će na udare biti i jači od 100 km/h...

VIDEO

Prema prognozi DHMZ-a, u subotu će u Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu na Jadranu i u područjima uz Jadran, a na sjevernom dijelu i u gorskim područjima lokalno može biti obilna. U ostatku unutrašnjosti kiša se očekuje tek kasno poslijepodne ili navečer. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo. Najviša temperatura na kopnu između 12 i 17, na Jadranu između 16 i 20 °C. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:23

Približavanje ciklone uzrokovat će i nepovoljan utjecaj na ljude pa se kod meteoropata očekuje razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe mučit će kronične bolesnike pa im se preporuča izbjegavanje većih napora. 

U nedjelju će, pak, u većini krajeva biti oblačno i kišovito, vjetrovito i iznadprosječno toplo. Kiša će povremeno biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, dok će najmanje padati u Slavoniji. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, povremeno s olujnim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C, u gorju malo niža. 

Da je riječ o jakom pogoršanju vremena svjedoče i upozorenja Meteoalarma.  

Naime, Meteoalarm je za subotu objavio narančasto upozorenje za nekoliko hrvatskih regija, posebice Istru i Hrvatsko primorje, gdje se očekuje obilna kiša, ponajprije na Kvarneru, a istaknuto je i da su moguće bujične poplave.

Puhat će jako, povremeno i olujno jugo, s udarima do 65 km/h. Obilna kiša i poplave mogući su i u Gorskom kotaru, gdje će jugozapadnjak na udare puhati i do 115 km/h. 

Obilnije se oborine danas očekuju i na području Karlovca, gdje će također biti vjetrovito, ali manje nego u Gorskom kotaru i primorju. 

Prognoza Meteoalarma je još gora za nedjelju.

Naime, izdali su crveno upozorenje za Istru, Hrvatsko primorje te Gorski kotar zbog kiše i mogućih bujičnih poplava. Vjetar će dalje jačati pa će u tim regijama na udare biti i jači od 100 km/h.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca