Obavijesti

News

Komentari 155

Obložio ruksak folijom, a onda krao meso i piće po trgovinama

Obložio ruksak folijom, a onda krao meso i piće po trgovinama
1

Na njegov ruksak obložen s unutarnje strane najobičnijom aluminijskom folijom, koja je na polici svake domaćice, sofisticirani detektori ukradene robe na izlazu ostajali su nijemi...

VIDEO

Da lopovska mašta i domišljatost nemaju granica kazuje i slučaj 32-godišnjeg kradljivca Slavena L. iz opatijskog zaleđa koji je lani po porečkim trgovačkim centrima „operirao“ s fantomskim ruksakom na leđima koji je skenerima na izlazu, iako pun ukradene robe, doslovce bio nezamjetljiv.

Na njegov ruksak obložen s unutarnje strane najobičnijom aluminijskom folijom, koja je na polici svake domaćice, sofisticirani detektori ukradene robe na izlazu ostajali su nijemi i bez ikakve zvučne reakcije kojom bi se zaposlenicima signaliziralo da je pun ukradenih artikala. 

Nezaposleni kradljivac se tako u četiri navrata domogao oko desetak tisuća vrijednosti ukravši iz trgovačkih centara Konzum i Plodine u Poreču sveukupno 37 različitih boca viskija i 24 kilograma mesnih prerađevina. Svaki put je neopaženo sa svojim punim, za alarme neprobojnim ruksakom, uspijevao umaći zaposlenicima s plijenom.
 
Kradljivac s „fantomskim“ ruksakom pao je sasvim slučajno u prometu kada nije mogao dokazati porijeklo ukradenih predmeta a da je upravo on kradljivac istražiteljima su pomogle i nadzorne kamere trgovačkih centara koji su često na meti kradljivaca svih vrsta artikala.
Nakon kaznene prijave za četiri krađe 32-godišnjak, koji je trenutno na slobodi,  je „zaradio“ i optužnicu na Općinskom državnom odvjetništvu u Puli koju bi potom sud trebao potvrditi. 

Domišljatog kradljivca s „nevidljivim“ ruksakom se tereti da je  lani zadnjeg dana u travnju nešto iza podneva s polica u Plodinama u svoj alufolijom obloženi ruksak strpao oko 10-ak kilograma raznih mesnih prerađevina. 

Ispraznivši ukradeno u prtljažnik automobila zaputio se u obližnji Konzum gdje je, prema optužnici strpao 24 boce viskija. Istražiteljima se branio da baš i nije toliko mogao ukrasti jer ta količina ne bi odjednom niti stala u ruksak.

Dvadesetak dana kasnije Slaven se, stoji u optužnici, vratio sa svojim ruksakom u iste trgovačke centre u Poreču koje je olakšao za još 13 boca viskija i desetak kilograma mesnih prerađevina.

Dokaže li mu se krivnja mogao bi u zatvor u trajanju između godine i dvije dana a kako doznajemo ovo mu i nije prva krađa jer je već i ranije krao na riječkom području.

Ovakvi načini krađa s lako dostupnim aluminijskim folijama u torbama koji zavaravaju skenere i alarmne uređaje po trgovinama iako su domišljati i rijetki nisu nezabilježeni. O njima se, kažu upućeni, rjeđe izvješćuje kako se potencijalnim lopovima  ne bi davala ideja kako neopaženo krasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca