Obavijesti

News

Komentari 1

Obnavlja se 660 kuća: Njih 453 vlasnici odlučili obnoviti sami

Obnavlja se 660 kuća: Njih 453 vlasnici odlučili obnoviti sami
1

Najveći broj, čak 453 kuće obnavljaju vlasnici sami. Poplavljene kuće IV. stupnja oštećenja uklanjaju se i umjesto njih se grade zamjenske kuće, izvijestili su

VIDEO

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izvijestilo je u ponedjeljak kako radovi na obnovi poplavljenih kuća u županjskoj Posavini idu po planu.

Na dan 31. kolovoza 2014. obnavlja se 660 poplavljenih kuća. 

Najveći broj, 453 kuće obnavljaju vlasnici sami. Od tog broja, u prvom stupnju oštećenja su 232 kuće za obnovu kojih se vlasnicima ukupno isplaćuje 40 tisuća kuna u dva obroka, a 221 kuća je drugog stupnja oštećenja za koji se isplaćuje 70 tisuća kuna, isto tako u dva obroka. Država je vlasnicima te 453 kuće do sada isplatila 15 milijuna kuna. 

Vlasnici/korisnici 187 kuća prepustili su obnovu Državi. Od tog je broja u tijeku obnova 9 kuća na području općine Vrbanja a 47 kuća na području općine Drenovci. Na području općine Gunja obnavlja se 39 kuća. Ostali postupci obnove u različitim su fazama pripreme. Obnova se može vršiti na poplavljenim kućama I, II i III stupnja oštećenja. Većina kuća je I i II stupnja oštećenja, 6 kuća je III stupnja oštećenja, sve na području općine Drenovci.

Poplavljene kuće IV stupnja oštećenja uklanjaju se i umjesto njih se grade zamjenske kuće. Do sada je okončan administrativni postupak za gradnju 20 novih kuća. Gradi se 5 novih kuća u Drenovcima i 1 u Gunji. Ostale su lokacije u pripremi.    

Prema naseljima, od 660 kuća u obnovi, na području Gunje ih je 345, u općini Vrbanja na području naselja Strošinci je 51 kuća, na području općine Drenovci u naselju Rajevo Selo 150, u Račinovcima 59, u Posavskim Podgajcima 32 te na području Đurića 23 kuće.  

Do 31. kolovoza ukupno je 855 vlasnika/korisnika potpisalo izjavu o obnovi. Sve su potpisane izjave u različitim fazama realizacije; provjera vlasništva i prebivališta, priprema isplate itd. 

Radovi na obnovi odvijaju se i na zgradama javne namjene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca