Obavijesti

News

Komentari 120

Očajna majka: 'Zašto još nisu ispitali ubojicu moje Kristine?'

Očajna majka: 'Zašto još nisu ispitali ubojicu moje Kristine?'
2

Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine Krupljan (18) pita se zbog čega odvjetništvo ni šest mjeseci nakon napada na njezinu kćer nije ispitalo Davida Komšića, kojeg sumnjiče za ubojstvo, i njegove prijatelje

VIDEO

Prije više od šest mjeseci David Komšić (19) i trojica njegovih prijatelja na Bukovačkoj cesti u Zagrebu napali su i oteli mobitel Kristini Krupljan (18). Ona je ubijena 22. veljače, na dan kad je u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva (ODO) u Zagrebu dala svoj iskaz vezano uz taj napad.

Trudnu Kristinu nožem je u njezinu automobilu ispred ulaza u kojem je živjela ubio njezin bivši dečko David Komšić, koji je zbog toga u pritvoru. 

Od njezina ubojstva prošlo je dva i pol mjeseca, a u odvjetništvu i dalje nisu ispitali ni Komšića ni njegove prijatelje. 

- Mislim da je to strašno. Išla sam osobno pitati kad ih misle ispitati, rekli su mi samo da budu. Dolazi ljeto i godišnji odmori, šta se čeka - očajna je njezina majka Vesna Krupljan.

Pokazuje nam poziv koji je njezina kćer od odvjetništva dobila kao oštećenica. 

- Policija ga je pronašla u njezinu automobilu nakon ubojstva. Vratili su mi ga zajedno s drugim njezinim osobnim stvarima. Prvo policija dva tjedna nakon naše prijave nije poduzela ništa niti su priveli napadače, sad odvjetništvo ništa ne poduzima. Pa dokad? - pita se Kristinina majka.  

Odvjetnik Bruno Spiz, koji zastupa Kristininu majku, kaže da se zbog sporosti pravosuđa i enormno dugih rokova, gubi svaki smisao sudovanja. 

- U  kaznenom predmetu u tijeku je provođenje potrebnih dokaznih radnji u cilju utvrđivanja svih odlučnih činjenica potrebnih za donošenje meritorne državnoodvjetničke odluke nakon čega će biti provedene i dokazne radnje ispitivanja osumnjičenika - odgovorili su nam na upit iz ODO Zagreb.  

Podsjetimo, Komšić je Kristinu ubio više od 30 puta kuhinjskim nožem koji je uzeo od kuće. Prije ubojstva bili su na oproštajnoj večeri. Navodno ga je šokiralo kad mu je rekla da je trudna tri mjeseca i da dijete nije njegovo. 

- Izvukao sam kuhinjski nož iz torbice i zabio joj ga u vrat. Čuo sam njezin vrisak i onda mi se smračilo - priznao je Komšić tužiteljima.

Osim ova dva kaznena postupka, koja se vode protiv Komšića, na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu sude mu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. godine poginuo Josip Kolarić (72). Komšić je, kršeći prometne propise na pješačkom prijelazu naletio na Kolarića, koji je cestu prelazio iako mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa