Obavijesti

News

Komentari 17

Očajni mještani uzeli pravdu u ruke: Oteli majku narko bosa...

Očajni mještani uzeli pravdu u ruke: Oteli majku narko bosa...

Lokalci više nisu mogli izdržati teror narko bandi pa su "uzeli pravdu u svoje ruke". Policija ih moli da prestanu jer smatraju da će nastati još gora situacija...

VIDEO

Očajni mještani gradića Totolapan u Meksiku su stalno na meti narko kartela. Odlučili su da im je dosta pa su jednog dana došli na suludu ideju da uzvrate kriminalcima istom mjerom i otmu majku narko bossa, prenosi Oddity Central.

Već godinama, Totolapan kontrolira banda "Los Tequilero". Stvari su se znatno pogoršale za lokalce posljednjih mjeseci jer su Tequilerosi zaratili s drugim bandama. Počeli su otimati ljude koje sumnjiče da podupiru rivalske bande.

Lokalci više nisu mogli izdržati taj teror pa su "uzeli pravdu u svoje ruke". Policija ih moli da prestanu jer smatraju da će nastati još gora situacija.

Prošlog tjedna nekoliko maskiranih muškaraca je pucalo po ulicama Totolapana i pozivalo na rat protiv El Tequilera. Nazvali su se "vojnicima obrane" i zatražili puštanje svih zarobljenika bande.

- Tražimo da se puste sve žrtve otmice. Mi smo tu u ime naroda - rekao je jedan od maskiranih muškaraca.

- Vratit ćemo vam majku kad vi meni vratite muža. I to živog i zdravog - rekla je žena Isaura de la Pay Duqea, lokalnog građevinara koji je otet prije tjedan dana.

Majka šefa bande je snimljena kako sjedi na podu u praznoj sobi, u kojoj je samo jedan ventilator. Ona je samo jedna od desetine žrtava ovog rata bandi.

 

U regiju Guerrero nedavno je poslano 220 vojnika i policajaca kako bi smirili situaciju. Poslali su i pregovarački tim. Nekoliko taoca je oslobođeno, ali majka šefa bande je još zatočena.

- Oni nisu policajci već su naoružana skupina ljudi koja se bori za narod, ali nažalost, to rezultira samo gorim nasiljem i ne pomaže - kaže guverner Hector Astudillo.

Navodno su se u srijedu javili Tequilerosi i pristali na razmjenu majke i građevinara Isaura uz uvjet da se ne upliće policija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a