Obavijesti

News

Komentari 17

Očajni roditelji nestalog Josipa iz Otočca: Molimo se za čudo

Očajni roditelji nestalog Josipa iz Otočca: Molimo se za čudo
11

Badnjak je, teško nam je, a našeg Josipa nema, rekli su roditelji nestalog Josipa Majera (21) iz Švice kod Otočca, dok za njime po kanalu rijeke Gacke tragaju spasioci

VIDEO

Badnjak je, teško nam je, a našeg Josipa nema, rekli su roditelji nestalog Josipa Majera (21) iz Švice kod Otočca, dok za to vrijeme za njime po kanalu rijeke Gacke tragaju spasioci HGSS-a Stanice Gospić.

Podsjetimo Josip je u utorak nestao nakon što je s poznanikom iz susjednog sela Alexanderom Milovanovićem (43) otišao u kafić u Otočac. Njih dvojica su se kasno navečer javili na pozive Josipovog brata Damira i rekli mu da su upali u kanal, ali da će se sami izvući i od tada im se bio izgubio svaki trag. Za njima je pokrenuta potraga i spasioci su u petak u koritu rijeke Like gdje se spajaju Lika i Gacka u predjelu Šumečica pod samim slapom pronašli Alexsanderov automobil Nissan Navaru. Dva kilometara nizvodno pronašli su i njegovo beživotno tijelo. Sumnjali su da je Josip nalazi u automobilu, no nisu ga mogli izvući zbog prejake struje jer se vozilo nasukalo pod slap. Nakon što je smanjena pritoka vode spasioci su u petak navečer oko 20 sati iz rijeke uspjeli izvući vozilo, no mladića nisu pronašli niti u vozilu, niti u njegovoj blizini.

Očajni roditelji: Molimo se za čudo

Jedanaest spasioca je tijekom subote nastavilo pretragu kanala Gacke. Josipovi roditelji sa strepnjom očekuju vijesti, iako se boje upravo onih najgorih, da će se sumnje potvrditi -  da je nastradao kao i njegov poznanik.

- Molimo se za čudo, iako smo svjesni da su šanse gotovo nikakve. Nadamo se da je još živ. Nema nam druge nego se nadati da će ga negdje nekako pronaći živog - zajecala je Josipova majka Ivanka.

Znao je po cijele dane izbivati iz kuće

Otac Nikola govori da je Josip radio u građevinskoj tvrtki i da je, kao i svi mladi,  znao otići i po cijele dane i večeri izbivati vani, pa tako niti tada nisu posumnjali da mu se nešto dogodilo.

- Otišao je od kuće u utorak oko 10 sati. Rekao je da ide u grad, mobitel mu je bio na popravku, a nismo niti znali s kime ide u Otočac. Nije ga bilo cijeli dan i navečer kada se vratio kući stariji sin Damir, nazvao ga je oko 23.45 sati. Josip se nije javljao, već se javio Alexander i pitao ga tko je. Objasnio mu je da je Josipov brat i pitao za njega, na što mu je ovaj rekao da su zaglavili u kanalu. Tada se javio i Josip, Damir mu je savjetovao da pozovu nekoga s traktorom da ih izvuče iz kanala, no on je to odbijao i rekao da će se oni sami izvući. Bili su veseli, u pozadini je treštala muzika i to je zadnje što smo čuli jer ga više nismo uspjeli dobiti - rekao je Nikola.

Potraga ne daje razultate, ali spasioci ne odustaje

- I dalje se nastavlja intenzivna potraga za drugim nestalim muškarcem. Pretražuje se kanal Gacke do podzemnog tunela kojim rijeka protječe. Za sada nema rezultata, a potraga se nastavlja do daljnjega. Prema našem iskustvu na tom području gdje rijeka prolazi tunelima i ponovno izvire u akumulacijskom jezeru Gusić, znali smo utopljenike pronaći u tom jezeru koje je 12 kilometara nizvodno od mjesta pronalaska -  rekao je pročelnik HGSS-a Gospić Josip Brozičević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca