Obavijesti

News

Komentari 22

Odgodili su sjednicu Odbora za Ustav jer se žele konzultirati

Odgodili su sjednicu Odbora za Ustav jer se žele konzultirati
1

U utorak ujutro je trebala biti sjednica Odbora za Ustav gdje bismo utvrdili listu kandidata za Ustavni sud, no neki članovi su tražili dodatno vrijeme za konzultacije

VIDEO

Mostov Robert Podolnjak potvrdio je kako je odgođena sjednica Odbora za Ustav na kojoj su članovi trebali predožiti listu deset kandidata za ustavne suce. 

- Nakon današnjih konzultacija članova Odbora za Ustav dogovoreno je da se provedu još dodatne konzultacije unutar klubova zastupnika pojedinih stranaka i da zbog toga nećemo sutra imati sjednicu odbora, nego u srijedu, a točan termin ćemo vam još javiti - rekao je Podolnjak. 

Nije htio reći tko je tražio odgodu. 

- Riječ je o tome da s obzirom na važnost, na broj osoba, naprosto treba dogovoriti unutar klubova, treba dogovoriti najmanje 101 glas. Mora postojati iznimno visok stupanj sigurnosti da će se ta dvotrećinska većina ostvariti i s obzirom na određena imena kandidata o kojima je bilo govora naravno da treba ispitati postoji li apsolutno suglasje svih relevantnih stranaka da pojedini kandidati dobiju takvu suglasnot većine - rekao je Podolnjak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitan je je li moguće da Most ostane u Vladi bez Petrova.

- Sad ne bih komentirao situaciju u Vladi i potencijalnim hipotetičkim pitanjima - rekao je. Nije isključeno, dodao je, da se izabere možda manje od deset sudaca. 

- Ali unaprijed vam o tome ne mogu govoriti jer u ovom trenutku ne postoji 10 kandidata za koje bismo znali da će biti izabrani. Upravo zato, kao što vidite, se vode i dodatne konzultacije. Broj će biti poznat na glasovanju kad bude sjednica u srijedu - rekao je Podolnjak. 

Na odgodu sjednice osvrnuo se i Dražen Bošnjaković (HDZ).

- Mi si moramo dati odgovor na još neka pitanja unutar kluba i koalicije i vjerujem da ćemo sve to skupa riješiti - rekao je Bošnjaković. Nije htio odgovoriti koja su to pitanja. 

- Neka to ostane unutar našeg kluba i koalicije, uglavnom manje-više su tehničke prirode - rekao je. Nije potvrdio je li koalicija zatražila odgodu.

Grbin: Pitajte ostale kolege da vidite to je tražio odgodu

Ni SDP-ov Peđa Grbin nije htio reći tko je tražio odgodu. 

- Pitajte ostale kolege da vidite to je tražio odgodu. Ja vjerujem i nadam se da problema neće biti jer se radi o prevažnoj temi koja nam je u ovom trenutku i prioritet. Ja se nadam da će sjednica biti održana već u srijedu kako bi sve nedoumice koje će biti izazvane odgodom sutrašnje sjednice biti riješene. Određenih razgovora o ustavnim sucima je bilo i proteklog tjedna, ali ne znam je li većina razgovarala. Nadam se da ovo nije odugovlačenje - rekao je Grbin koji se osvrnuo i na to hoće li biti dovoljno ruku za opoziv Karamarka. 

'Uvjeren sam da će biti dovoljno ruku za opoziv Karamarka'

- Što se tiče izglasavanja nepovjerenja, ja sam uvjeren da će biti dovoljno ruku. No problem je činjenica da smo u ovom mandatu već imali situaciju da je HDZ na neki način kupovao zastupnike iz drugih političkih opcija, do sada su pod njihovim pritiskom i ponudama tri zastupnika prešla u redove vladajuće većine. Ja vjerujem da se to u budućnosti neće događati, ali ako bude toga, mislim da će to biti posao za DORH, jer podsjetit ću, gospodin Sabo je upravo zbog takve situacije završio u zatvoru - kazao je Grbin. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag