Obavijesti

Kolumne

Komentari 11

Odgovor političara: Nikad nisu krivi, uvijek im netko podmeće

Odgovor političara: Nikad nisu krivi, uvijek im netko podmeće
1

Kada se političare uhvati s prstima u pekmezu, to je tipična reakcija. Nikakav papir ne može biti jači od njihovog mišljenja da su toliko važni da ih se želi maknuti...

VIDEO

To su sve podmetanja jer sam lijepa, uvodim red, kontroliram javnu nabavu, uvodim štednju, jer drugi ne znaju ništa raditi, jer žele zaustaviti reforme. Mogli bismo ovako nabrajati opravdanja o podmetanju do kraja teksta. 

Kada se političare uhvati s prstima u pekmezu, to je tipična reakcija. Malo tko ide argumentima oboriti dokaze koje protiv njih objave mediji. Nikakav papir ne može biti jači od njihova mišljenja da su toliko važni da ih se želi maknuti. A oni čisti kao suza. 

Ova praksa godinama je prisutna u Hrvatskoj, ali zabrinjava to što, unatoč relativnom napretku društva u shvaćanju političke odgovornosti, takva opravdanja postaju sve češća. 

Ovaj tjedan je bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio da mu se podmeće zbog političkog obračuna poništavanjem njegove javne nabave. Iako mu je ministarstvo propisalo i visinu nogice uređaja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegov nasljednik Siniša Varga, uhvaćen u potencijalnom sukobu interesa, povlači isto opravdanje, ali ovaj put zato što je zaustavio te nabave. 

Smijenjena županica Lovrić Merzel i dalje, unatoč svim optužnicama, tvrdi da joj podmeće HDZ. Isto kao i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, uhvaćena u lobiranju za SDP-ovu udrugu. 

Gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću svako pitanje o skupoći radova bilo je dovoljno da novinara optuži da je mladež SDP-a. 

Ovakva potpuno neprihvatljiva praksa uskraćivanja kontraargumenata, nažalost, očito dobro prolazi u javnosti oguglaloj na razne afere. Čim novi skandal izbije, mnogima više postaje važno tko je papire dostavio medijima nego što je zaista njihov sadržaj. I sve se lakonski pokriva odmahivanjem ruke uz konstataciju da podmeću. Dok je tako, ne treba se čuditi ni što izabrana “elita” ne želi snositi odgovornost za svoja djela.

Ivana Pandžića možete pratiti i putem Facebooka.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu