Obavijesti

News

Komentari 5

Odličan rezultat: Đuro Đaković ostvario 7 milijuna kuna dobiti

Odličan rezultat: Đuro Đaković ostvario 7 milijuna kuna dobiti
2

Grupacija Đuro Đaković u tromjesečnom razdoblju I-III. mjesec 2017. ostvarila je prihode u visini od 159 milijuna kuna, a rashode u visini 152 milijuna kuna...

VIDEO

Grupacija Đuro Đaković u tromjesečnom razdoblju I-III. mjesec 2017. ostvarila je prihode u visini od 159 milijuna kuna, a rashode u visini 152 milijuna kuna. Ostvarena je neto dobit od 7 milijuna kuna, dok je EBITDA(dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) 13,2 milijuna kuna. Uspoređujući spomenuto izvještajno razdoblje s istim razdobljem 2016. ostvareni ukupni prihodi su veći za 55,9 milijuna kuna odnosno 54 posto, EBITDA je bolja za 16,4 milijuna kuna, a neto rezultat bolji za 18,5  milijuna kuna.

Ukupan izvoz grupacije u prvom kvartalu 2017. rastao je za 43 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno za 205 posto, ugovoreni poslovi i dobra popunjenost kapaciteta u segmentu Transporta su glavni razlog navedenom, a povećanje prihoda u potpunosti je ostvareno izvozom na tržišta Europske unije. 

U odnosu na isto izvještajno razdoblje prethodne godine grupacija bilježi značajna poboljšanja zbog provedenih mjera restrukturiranja u poboljšanju proizvodnih kalkulacija, optimalnoj popunjenosti kapaciteta, fokusiranju na profitabilne programe, izlazu na izvozna tržišta i organizacijskoj optimizaciji.

Poseban naglasak treba staviti na činjenicu da je Đuro Đaković grupacija ostvarila u prvom kvartalu 2017. pozitivan EBITDA u visini od 13,2 milijuna kuna što je poboljšanje u odnosu na prethodnu godinu za 16,4 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ostvarena konsolidirana neto dobit od 7 milijuna kuna u jednom kvartalu najbolji je rezultat poslovanja Đuro Đaković grupacije u novijoj povijesti. S danom 31.ožujka 2017. vrijednost potpisanih ugovora grupacije Đuro Đaković je u visini od 562 milijuna kuna. Cilj koji još nije ispunjen je financijsko restrukturiranje sa svrhom postizanja optimalne strukture izvora poslova. Uprava Đuro Đaković Grupe d.d. ovaj cilj ima namjeru ostvariti putem izdavanja novih dionica koje će se provesti tijekom svibnja 2017. godine. 

Rezultat od 7 milijuna kuna neto dobiti dokaz je i uspješnog provođenja procesa restrukturiranja. Još više veseli činjenica da postoji značajan prostor za napredak s obzirom da ostvareni rezultat ne uključuje sljedeće glavne komponente:provedba očekivane dokapitalizacije ĐĐ Grupe dovest će do značajnog smanjenja pojedinih troškova, segment Obrane, kao najprofitabilniji, u poslovnim prihodima sudjelovao je sa samo 4 posto, proces restrukturiranja u ĐĐ Industrijskim rješenjima, jedinom od pet društava koje je ostvarilo negativan rezultat tek treba biti dovršen a pozitivni efekti vidljivi u drugom dijelu poslovne godine -izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe d.d. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu