Obavijesti

News

Komentari 53

Orkanski vjetar zatvorio ceste: Snijeg u Zadru, Korčuli, Visu...

Orkanski vjetar zatvorio ceste: Snijeg u Zadru, Korčuli, Visu...
1

Zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zabrana je prometa za sve skupine vozila na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, na Jadranskoj magistrali...

VIDEO

Zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zabrana je prometa za sve skupine vozila na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene, na državnoj cesti DC1 između Udbine i Knina i državnoj cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paškom mostu.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika; dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, DC25 Gospić-Karlobag, izvijestili su u ponedjeljak navečer iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Na Krčkom mostu i na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju, Dalmaciji i obrnuto, izvijestili su u ponedjeljak navečer iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, snijeg mjestimice i povremeno pada u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prekidu su: katamaranska linija: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak i trajekti na linijama: Brestova-Porozina, Lopar-Valbiska. Stinica-Mišnjak, i Prizna-Žigljen, sve na Riječkom području. U Splitsko okružju u prekidu su katamaranska linija: Ubli- Vela Luka- Hvar- Split, Split-Hvar-Korčula, a u Zadarskom okružju katamaranska linija: Zadar-Premuda-Silba-Olib.

Kolona teretnih vozila na naplatnoj postaji Bregana u smjeru Slovenije duga je oko dva kilometra.

U Vela luci trajekt udario u lučko svjetlo i potopio brodicu

Katamaran na liniji Split-Bol-Jelsa isplovit će iz Splita u 16h direktno za Stari Grad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa.

Zbog jakog vjetra i izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta trajekt je u Veloj luci udario u lučko signalno svjetlo, a zbog velikog vala koji je nastao kao posljedica manevra potopljena je manja brodica na vezu u velolučkoj gradskoj luci, izvijestilo je u ponedjeljak  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Pomorska nezgoda dogodila se u nedjelju oko 21,30 sati, a Jadrolinijinim trajektom koji prometuje na liniji Split - Vela Luka - Ubli u trenutku nezgode zapovjedao je I.A., hrvatski državljanin.

Djelatnici dubrovačke Kapetanije očevidom su utvrdili da je prilikom uplovljavanja Jadrolinijinog trajekta "Korčula" došlo do sraza nadvodnog dijela trajekta s lučkim signalnim svijetlom, na početku trajektnog pristaništa.

U trenutku nezgode na moru je bila dobra vidljivost, uz jake udare istočnoga vjetra, koji su najvjerojatnije uzrokovali gubitak nadzora nad brodom.

Kao posljedica nezgode pričinjena je manja materijalna šteta na oplati trajekta i lučkome svjetlu.

Prilikom stabiliziranja manevra trajekta nastao je veći krmeni val koji je potopio manju privatnu brodicu dužine pet metara, hrvatske zastave i u vlasništvu D.P., hrvatskog državljanina. Potopljena brodica ne predstavlja opasnost za normalno odvijanje pomorskog prometa te će biti izvađena tijekom dana.

Na poziciji nezgode nije primjećeno onečišćenje mora.

Pola metra snijega na Visu

Na otoku Visu po drugi put ove godine je pao snijeg, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je 5. siječnja snijeg zabijelio tek najviši vrh na otoku Visu, brdo Hum (587 metara) i zadržao se tek dan-dva, ovoga je puta (u nižim predjelima kiša i susnježica) počeo padati rano ujutro na širem području otoka Visu, više na „komiškoj“ strani i do 13 sati na Humu ga je, zahvaljujući jakom vjetru koji je stvarao zapuhe, bilo i do pola metra, piše Slobodna Dalmacija. 

Inače, najviše problema snijeg je stvarao vozačima na prijevoju sv. Mihovil gdje se zadržavao na cesti, pa su djelatnici tvrtke Županijske ceste cestu posipali solju, a također su uredovali i na dijelu stare ceste u blizini odlagališta otpada Šćeće.

Nešto prije 15 sati snijeg je počeo padati i na Braču te zabijelio dijelove otoka, a posebno se 'uhvatio' u Nerežišćima.

Snijeg na Korčuli i Zadru

Zapovjednik Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Korčule Žitomir Lozica rekao je u ponedjeljak kako su zbog snijega i poledice na cestama na tom otoku na snazi zimski uvjeti, a zasad nije bilo potrebe za intervencijama.

- Relativno je toplo pa se ne stvara snježni pokrivač, nego ostaje 'bljuzga', ali kako odmiče dan, na cesti se stvara poledica. Na snazi su zimski uvjeti na cestama, cestari čiste, vidjet ćemo večeras - rekao je Lozica te dodao kako zasad nije bilo potrebe za intervencijama. 

Po prognostičkim modelima objavljenim na stranicama Državnoga hidrometeorološkog zavoda, na Korčuli je temperatura zraka od četiri do 6,6 stupnjeva Celzijevih, a tijekom noći ne očekuje se znatan pad. 

Osim Korčule, snijeg je pao i na dijelovima Pelješca te mjestimice na obali i na otocima.

Snijeg je počeo padati i u Zadru, a još jutros zabijelilo se zadarsko zaleđe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...