Obavijesti

News

Komentari 241

Oduševljeni Ivica: "Umjesto u Njivice idem raditi u Berlin"

Oduševljeni  Ivica: "Umjesto u Njivice idem raditi u Berlin"
3

ČEKA GA POSAO Nakon što su 24sata objavile priču o Ivici Sediću (21) koji zbog tamne puti nije dobio posao kuhara na Krku stigla je ponuda iz Njemačke

VIDEO

Kako ste me samo razveselili. Baš sam ovakvu ponudu čekao kako bih je objeručke prihvatio, oduševljeno je rekao Ivica Sedić (21) nakon što smo mu priopćili da nam se javio vlasnik jednog restorana u Berlinu koji mu nudi posao kuhara.
Mladić iz Hrvatske Kostajnice, kojeg je gazda restorana u Njivicama na Krku odbio sezonski zaposliti jer zbog njegove tamne puti misli da je Rom, najprije je na tren zašutio, a potom nije skrivao oduševljenje.


- Naravno da ću prihvatiti ponudu. Nakon članka u 24sata dobio sam već nekoliko ponuda za sezonski posao na Jadranu, no ova je ponuda daleko bolja - dodao je Ivica.

Početna plaća od 1000 do 1100 eura

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njemu posao kuhara u svom berlinskom restoranu nudi Stipe Vrgoč (35). Obitelj mu je rodom iz Trilja, no Stipe cijeli život živi i radi u Berlinu.


- Ako Ivica to želi mi mu nudimo posao kuhara u jednom od naša dva restorana. Riječ je o restoranu u kojem svojim gostima nudimo jela s roštilja. Kad se Ivica tu usavrši, spremni smo mu ponuditi posao u našem drugom, luksuznijem restoranu - govori Stipe Vrgoč dodajući kako je početna plaća koju namjerava dati Ivici od 1000 do 1100 eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Stipe Vrgoč ponudio Ivici posao u Berlinu

Pokretanje videa...

00:24


Uz to zdravstveno će ga osigurati, platit će mu smještaj, a nudi mu i da o njegovom trošku doputuje u Berlin. Vrgoč u svojim restoranima ima 25 zaposlenih radnika različitih nacionalnosti. Ivici to ne smeta.

Ne dijeli ljude po boji kože

- Gazda firme Sportmar u Njivicama na Krku odbio me zaposliti jer je bio uvjeren da sam Rom. Meni uopće ne smeta kakvi su ljudi s kojima ću raditi. Bitno da dobro surađujemo i radimo dobar posao - smatra Ivica. Problem mu u Berlinu neće predstavljati ni njemački jezik, jer ga uči od malena.


- Govorim i razumijem njemački, a i spreman sam učiti sve što se od mene bude tražilo - dodaje Ivan koji je završio školu za kuhara u Zagrebu. Već tri godine zaredom ljeto koristi za rad na nekom od naših otoka. Uglavnom je radio na roštilju i u tom se poslu, tvrdi, usavršio. Vrgoč koju mu sada nudi posao u Berlinu kaže kako voli raditi s mladim Hrvatima jer zna kako je kod nas teško dobiti posao pa im želi pomoći. Krajem mjeseca Vrgoč dolazi u Split gdje će se naći s Ivicom i o svemu dogovoriti.

‘Pokaže li se Ivica vrijednim brzo će napredovati'


Vrgoču je bitno da Ivica ima osnovno znanje kuhara, no omogućit će mu da kod njih u kuhinji radi baš sve kako bi mogao napredovati. Dakle, od pranja suđa, kuhanja zahtjevnijih jela, do vođenja kuhinje. Uz napredovanje u poslu, napominje Vrgoč, naravno ide i povećanje plaće.

Spreman je učiti sve što treba

Ivica se raduje novom poslu. Sa stalnim poslom još nije imao sreće, a s pronalaženjem sezonskog dosad nije imao problema.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e