Obavijesti

News

Komentari 268

Oglasio se HDZ-ovac: Ako me je Runtić prijavio i ja ću njega!

Oglasio se HDZ-ovac: Ako me je Runtić prijavio i ja ću njega!
2

Drago Veselčić tvrdi kako je ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova. Takve optužbe su lažne, poručio je bivši direktor Vinkovačke televizije i bivši vlasnik Osječke televizije

VIDEO

Nakon što je Božo Petrov u intervjuu za N1 izjavio kako je jedan HDZ-ovac iz Vinkovaca htio potkupiti njihovog zastupnika Hrvoja Runtića, sada se oglasio Drago Veselčić, koji se našao prozvanim.

Priopćenje Drage Veselčića prenosimo u cijelosti:

"U cilju istinitog i cjelovitog informiranja javnosti te zaštite moje privatnosti, ugleda i časti, a u povodu teških kleveta koje su na moj račun iznijeli saborski zastupnik Mosta Hrvoje Runtić i predsjednik Mosta Božo Petrov, dajem sljedeće priopćenje.

Davor Runtić, otac zastupnika Hrvoja Runtića, i ja smo dugogodišnji obiteljski prijatelji - još otkad smo zajedno bili ratni izvjestitelji. Redovito komuniciramo pa smo se tako sami dogovorili, bez ičijeg utjecaja ili poticaja sa strane, da se ove subote popodne nađemo i popijemo kavu u jednom restoranu u Vinkovcima. I to u društvu svojih supruga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora - što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti - a da se ticalo aktualne političke situacije.

Stoga sam, moram priznati, ostao zgrožen današnjim optužbama Hrvoja Runtića i Bože Petrova da sam tobože sudjelovao u "pokušaju podmićivanja" dotičnog zastupnika Mosta. Takve optužbe ne samo da su lažne, nego su i komične. Zar vjerujete da bi se itko u takvo što upuštao pred svjedocima - a podsjećam da su na prijateljskom druženju bile i naše supruge - i to u prepunom restoranu?!

Molim političare poput Hrvoja Runtića i Bože Petrova da svoje političke prijepore ne rješavaju preko leđa mene i moje obitelji, lažno me optužujući i klevećući.

Ako je istina da me g. Hrvoje Runtić, kako sam navodi u medijskim istupima, prijavio policiji za tobožnji "pokušaj podmićivanja", najavljujem već sada da ću protiv njega podnijeti kaznene prijave za lažno prijavljivanje i svjesno dezinformiranje javnosti".

Runtić: Možemo zajedno na detektor laži

Na Veselčićevo priopćenje sad je pak odgovoio Runtić koji mu poručuje da ne uvlači njegovu obitelj u političke igre.

- Odgovorno tvrdim da Veselčić laže. Slobodno neka me prijavi i poručujem mu da možemo zajedno na detektor laži - rekao je za Večernji.hr.

Runtić je upozorio HDZ i Veselčića da ne uvlače njegovu obitelj u 'svoje političke svinjarije'. 

- Poručujem Veselčiću da ne dira moju obitelj! Ako on i HDZ imaju nešto protiv mene, ja sam im na raspolaganju i ne bojim ih se. Ali, neka ne uvlače u svoje svinjarije mojeg starog oca i moju obitelj. Mi nismo blagajnice Konzuma koje će gaziti, rekao je. Na Veselčićevu najavu da će ga tužiti za klevetu, Runtić je rekao da je spreman. - Ja nikada nisam koristio svoj imunitet i spreman sam se suočiti i svjedočiti. Stojim institucijama na raspolaganju i spreman sam na sve, zaključio je Runtić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto