Obavijesti

News

Komentari 99

Sin ubijenih: "Ja sam uzeo zajam, svi nosimo svoj križ"

Sin ubijenih: "Ja sam uzeo zajam, svi nosimo svoj križ"
1

Ovo je tragična situacija za sve tri obitelji i stoga molim za razumijevanje teške situacije u kojoj se svi skupa nalazimo te da nam se omogući da u miru tugujemo, poručio je Kemal Keranović

VIDEO

Kemal Keranović, sin Milke i Hakije Keranovića koje je ubio Boris Luketa, priopćenjem je reagirao na cijeli slučaj i pozvao sve da se suzdrže od svrstavanja na 'ovu i onu' stranu. Kako kaže, roditelje mu nitko ne može vratiti, piše Šibenski portal.

POGLEDAJTE VIDEO:

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

povodom tragičnog događaja koji je zadesio našu obitelj prisiljen sam ovim putem reagirati na objave u medijima u kojima se ovaj tragičan događaj u kojem su tri osobe ubijene, a jedna se bori za život prikazuje krajnje neprimjereno i neodgovorno objavljivanjem priloga punih senzacionalističkih informacija, neistina i nagađanja, informacija koje vrlo često nemaju nimalo veze sa stvarnim događajima.

Razumijem interes medija za objavljivanjem informacija ali držim da se objavljivanjem senzacionalističkih opisa ove tragedije i izjava koje nemaju nikakvu stvarnu informativnu vrijednost samo degradira novinarska struka i potiču negativne emocije kod svih sudionika ovog događaja, članova njihovih obitelji i prijatelja, a javnost se dovodi u situaciju da se svrstava na „OVU” ili „ONU” stranu.

Činjenica jeste da sam ja, Kemal Keranović, uzeo zajam kod Borisa Lukete te da nesretnim spletom poslovnih okolnosti dug nisam vratio u dogovorenom roku a zbog čega je on sudskim putem pokušavao naplatiti svoju tražbinu na mojoj imovini i na imovini mojih roditelja, da je među nama bila sporna visina duga i način kako će se podmiriti, da je Boris Luketa bio u mogućnosti i namjeravao u ovršnom postupku preuzeti u vlasništvo našu obiteljsku kuću na Brodarici ali da je ljudski, imajući razumijevanja prije svega za moje roditelje, pristao na mirno rješenje spora prema kojem je dio svoje tražbine namirio preuzimanjem u vlasništvo naše obiteljske nekretnine tj. kuće, maslinika i vinograda u Brodarici a dio mu je trebao biti namiren isplatom uz prolongiranje roka za isplatu i osiguranje na našoj obiteljskoj kući na Brodarici. Potpisali smo Sporazum u tom pravcu i on sa svoje strane a ja i moji roditelji sa svoje strane smo izvršavali sve obveze sukladno potpisanom Sporazumu.

Moji roditelji, Milka i Hakija Keranović su bili pošteni ljudi koji su živjeli od „truda svojih ruku” i nikome nisu bill dužni ali su bili involvirani u ovaj slučaj utoliko što je moja majka dala pod hipoteku obiteljsku kuću na kojoj se provodila ovrha radi naplate zajma pa im je prijetila opasnost od iseljenja.

Ivana Bajića osobno poznam više od trideset godina i svih tih godina naš odnos je bio jako dobar i korektan i on je pokušavao zajedno sa mnom i Borisom iznaći mirno rješenje koje bi zadovoljilo sve strane i na tom angažmanu sam mu bio zahvalan jer smo u konačnici zahvaljujući njemu i potpisali Sporazum realizacija kojeg je bila u tijeku. I u pokušaju da spriječi Borisa u njegovoj strašnoj namjeri i sam je izgubio život.

Što se u međuvremenu dogodilo i koja je pozadina zbog koje je Boris Luketa napravio to što je napravio meni doista nije poznato i o tome ne želim niti nagađati a kako god bilo, zbog čega god bilo, roditelje mi nitko ne može vratiti.

Ovo je tragična situacija za sve tri obitelji i stoga molim za razumijevanje teške situacije u kojoj se svi skupa nalazimo te da nam se omogući da u miru tugujemo i oprostimo se od svojih najmilijih bez ikakvih daljnjih senzacionalističkih i ružnih natpisa i komentara, kako o Ivanu Bajiću tako o i Borisu Luketi a pogotovo o meni i mojim roditeljima. Za mene ovdje nema „OVE” i „ONE” strane, ovdje je nebitno tko je „ U PRAVU” a tko je „ U KRIVU” jer svi smo na gubitku i svi ćemo nositi svoj križ do kraja života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Podsjetimo, Boris Luketa (59) u Brodarici kraj Šibenika likvidirao je supružnike i njihovog kuma pa nakon višesatnih pregovora s policijom pucao sebi u usta. Bori se za život u splitskoj bolnici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag