Obavijesti

News

Komentari 215

Okovani smo ledom: Vukovar na -16°C, vjetar radi probleme

Okovani smo ledom: Vukovar na -16°C,  vjetar radi probleme
4

Iz Slavonskog Broda stižu fotografije zaleđene fontane u središtu grada, a slično je i u Zagrebu gdje su se u led pretvorile "Bandićeve fontane". Zaledilo se i jezero Bundek...

VIDEO

Još jedan hladan dan osvanuo je u Hrvatskoj, a ovoga jutra najviše su se smrzavali Slavonci. Najhladnije je bilo u Vukovaru gdje je izmjereno ledenih minus 16, i Vinkovcima je bilo minus 14, Osijeku minus 13, Đakovu minus 12, a u Požegi i Slavonskom Brodu minus 11. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

Upravo iz Slavonskog Broda stižu fotografije zaleđene fontane u središtu grada, a slično je i u Zagrebu gdje su se u led pretvorile "Bandićeve fontane" kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Zaledilo se i jezero Bundek, a metropola se ovoga jutra smrzavala na minus 7 stupnjeva koliko je bilo i u Varaždinu, Čakovcu, Križevcima, Bjelovaru, Ogulinu...

nsb

Minusi i na moru: U Splitu -5, Šibeniku i Dubrovniku -2

Minusi ne popuštaju niti na moru. Splićani su se probudili na minus 5 stupnjeva, jednako kao i Šibenčani i Dubrovčani. U Zadru je bilo minus 2, jednako kao i na Hvaru. Temperatura se ispod nule spustila čak i na Visu i to na minus 1 dok se unutrašnjost Dalmacije smrzavala na minus 9 koliko je mjerio Imotski i minus 7 u Kninu i Sinju.

Još hladnije zbog bure

Danas se, kako javlja DHMZ, očekuje vrlo hladno te djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. Uz više oblaka povremeno će biti slabog snijega, u prvom dijelu dana u gorskim i središnjim područjima, a navečer u istočnoj Slavoniji i Baranji, te na južnom Jadranu gdje će biti i susnježice. 

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura. Najviša dnevna temperatura od -9 do -4, a na moru između -3 i 2 stupnjeva Celzijusa.

Jak vjetar stvara probleme u prometu

Upravo je jak vjetar ono što će danas stvarati probleme i doprinositi osjećaju hladnoće. Poteškoće su već počele i to u prometu.

Zbog olujnih udara vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestio je HAK.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenja brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Uskoro toplije, ali stiže novi snijeg

Od četvrtka temperature će polako rasti. One dnevne trebale bi napokon doći u plus, ali valja računati na snijeg koji bi nas mogao zabijeliti već u petak. Najviše će ga biti u Lici i Gorskom kotaru, a nešto manje u nizinama kontinentalne Hrvatske.

Na Jadranu se uglavnom očekuje kiša iako se ponešto snijega može očekivati u unutrašnjosti Istre te u Konavlima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...