Obavijesti

News

Komentari 391

Okrutno smaknuo oca i majku: 'Nitko ne vjeruje što je učinio'

Okrutno smaknuo oca i majku: 'Nitko ne vjeruje što je učinio'
6

Mali je u zatvoru i tamo će i biti dugo, te ne mogu nego reći da je i on izgubljen za Hrvatsku. Marina ćemo na sprovodu ispratiti uz sve vojne počasti, kaže umirovljeni časnik HV-a Radoslav Juričev Sudac

VIDEO

MUP je u ponedjeljak kasno poslijepodne objavio kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad Tinom Šunjergom (19) kojeg sumnjiče za dva kaznena djela teškog ubojstva svojih roditelja, 45-godišnjeg Marina Šunjerge i Silve Šunjerge (46) 

- Osumnjičeni je 25. ožujka između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj, radi neslaganja roditelja oko njegova ponašanja, na okrutan i podmukao način usmrtio svoje roditelje vatrenim oružjem, koje je legalno posjedovao njegov otac i koje oružje je čuvao na zakonom propisani način. Osumnjičeni je do oružja došao provalom u sef.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - priopćio je MUP. 

Kako se navodi,  dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom, a svi osumnjičeni za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela. 

- Osumnjičeni nisu prijavili kaznena djela teškog ubojstva u Čistoj Velikoj, iako su znali da je počinjeno teško kazneno djelo i da bi njihova prijava omogućila ili znatno olakšala otkrivanje djela i počinitelja.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 18-godišnjak i 20-godišnjak će, uz kaznenu prijavu istom Državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je osumnjičeni maloljetnik kazneno prijavljen redovnim putem - stoji u priopćenju MUP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Marina ćemo ispratiti uz sve vojne počasti...'

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Radoslav Juričev Sudac bio je jedan od prvih vojnih zapovjednika u Domovinskom ratu Marinu Šunjergi iz Čiste Velike, kojeg je, po svemu sudeći, u subotu popodne ubio sin Tin. Juričev je dobro poznavao obitelj Šunjerga i smatra da su i otac i sin bili krasni ljudi.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ubojstva u Čistoj: Tenkist Radislav Juricev Sudac priča o svom vojniku Marinu Šunjergi, njegovu sinu Tinu i tragediji koja potresa cijeli vodički kraj Više na http://bit.ly/2o7JXSd Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 27. ožujka 2017

- Marina Šunjergu prvi put sam upoznao 1993. godine, kad je kao mladi momak došao na položaj u Pavasoviće u zaleđu Skradina, u sklopu oklopne bojne 113. brigade. Bio je odličan momak, došao je iz Njemačke braniti Hrvatsku i za njega ništa nije značila prva linija bojišnice, sve je zapovjedi izvršavao hrabro i bez ikakvog prigovora iako je bio jako mlad – prisjeća se Juričev Sudac.

Šunjerga je prošao obuku u Pazinu, ali ga je Juričev postavio na dodatnu na tenk T-34. 

- U samo deset sati on je već sve znao o tom tenku. Nakon što sam ja otišao na južno bojište, Šunjerga je prešao u specijalnu policiju, baš zato što je bio častan, sposoban i odan vojnik. Zvali su me jučer i danas iz svih dijelova Dalmacije, nitko ne može vjerovati da se dogodila ta tragedija. Malog Tina sam isto dobro poznavao jer sam kod Šunjergi često dolazio, bili smo obiteljski prijatelji, a često me je zvao i Tinov dida na neke proslave. Tin je isto bio krasan momak i ne mogu vjerovati da je napravio to što je napravio. To moraju biti neke specijalne okolnosti – kazao je Juričev Sudac. 

Napominje kako ovo nije gubitak za Čistu Veliku, već za cijelu Hrvatsku, jer je izgubila jednu krasnu tročlanu obitelj. 

- Mali je u zatvoru i tamo će i biti dugo te ne mogu nego reći da je i on izgubljen za Hrvatsku. Marina ćemo na sprovodu ispratiti uz sve vojne počasti, ipak je on bio pripadnik oklopne bojne legendarne 113. brigade – kaže Radoslav Juričev Sudac. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:21

Podsjetimo, Tin Šunjerga (19) uhićen je u nedjelju navečer, osumnjičen da je dan ranije ubio majku Silvu (45) i oca Marina (45). Motiv ovog zločina se još utvrđuje. Kako nam kažu mještani Čiste Velike, Tin i otac u subotu su se žestoko posvađali. Mladić je želio otići na rođendansku zabavu kod prijatelja, ali mu otac to nije dopustio. U jednom trenutku navodno mu je rekao: “Samo preko mene mrtva ćeš ići na taj rođendan”. 

Prijatelji su znali što je učinio, ali nitko nije zvao policiju

Nakon otkrića stravičnog dvostrukog ubojstva u Čistoj Velikoj, na cijelom vodičkom području ljudi ne mogu povjerovati da je to istina jer je, kako redom svi svjedoče, riječ o gotovo idiličnoj obitelji. 

No svi se polako počinju prisjećati Tinovih “nestašluka”. Spominju kako je u prvom srednje upao u loše društvo, pao godinu i upisao se ponovno u prvi razred, ovaj put u lakšu, Prometno-tehničku školu. 

- U obitelji se saznalo za drogu. Majčin brat Renato Storić lokalni je policajac. Obavijestio je o tome Silvu i Marina. Otac je zbog toga uzeo slobodne dane kako bi nadgledao Tina i pomogao mu da se izvuče - ispričao nam je prijatelj obitelji. Jedan od načina na koji je otac htio pomoći sinu bio je fizički rad u polju.

Majci je pucao u zatiljak

Kobne subote bili su u polju, u blizini groblja u Čistoj Velikoj, gdje imaju teren za paintball, Marin, Silva, Tin i njegov prijatelj (18) iz Čiste Velike s kojim je iste večeri planirao otići na rođendansku zabavu drugog prijatelja. 

- Završili su oko 16 sati. Otac je otišao kući u svom autu, a njih je trebala kući odvesti Silva. Ona je sjela na mjesto vozača, prijatelj na suvozačko, a Tin iza. Izvadio je pištolj i pucao joj u zatiljak - kaže naš sugovornik. Zatim su njih dvojica otišli svaki svojoj kući. Prijatelj nikome ništa nije govorio o ubojstvu kojem je svjedočio. 

Ukrao je ocu pištolj iz kućnog sefa

No Tinu je još preostalo suočiti se s ocem. Pištolj kojim je počinio ubojstvo nije bio službeno policijsko oružje. No ipak je pripadao Marinu. Tin ga je ukrao tako što je provalio u kućni sef. Oca je, oko pet ili šest popodne, susreo u garaži i pucao u njega. Nakon toga Tin je s prijateljem otišao na rođendan zajedničkog prijatelja Lovre Tabule, na seosko imanje na cesti D27 u blizini Gaćeleza. Proslava je trajala do dugo u noć. Tin i prijatelj koji je bio s njim u trenutku ubojstva rastali su se s Lovrom u Vodicama u dva sata u noći. Tek tad su mu rekli što se dogodilo. 

- Vi ste ludi. Vidimo se za deset godina kad izađete iz zatvora - rekao je im je prijatelj. No sva su trojica završila u policijskoj postaji, a s njima i 17-godišnjak.

Marinovo tijelo u nedjelju oko 11 sati našao je Silvin brat Renato Storić. I počela je potraga. Blokirano je šire područje Vodica, kao i šibenska četvrt Mandalina, gdje stanuje Tinova djevojka. U akciju se uključio i MUP-ov helikopter, koji je u polju kraj Čiste Velike u nedjelju u 16.20 uočio Silvin Citroën, u kojem je bilo tijelo. Nakon više nekorisnih dojava, crni Mercedes je lociran. Pokušali su ga zaustaviti na dva mjesta u Vodicama, ali je Tin snažnim automobilom probio dvije policijske blokade. U Tribunju su zapucali na automobil. Jedan je metak završio u bloku motora i automobil se zaustavio. Drugi je promašio i probio vjetrobransko staklo. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Pištolj kojim je počinio ubojstva nalazio se ispod suvozačeva sjedala i Tin ga nije pokušao koristiti. Policajci su razbili staklo na automobilu, izvukli ga i oborili na tlo. Neslužbenmo doznajem kako u policiji Tin nije pokazivao znakove kajanja, ali je bio prilično otvoren. Rekao je: To sam morao učiniti. 

POGLEDAJTE VIDEO (Očevid u kući):

Očevid u obiteljskoj kući bračnog para Silve i Marina Šunjerge, koje je ubio sin Tina, još traje Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 27. ožujka 2017

Svoje frustracije redovito je iskaljivao na Facebooku 

- Od mene je davno Bog podigo ruke, zato ja stalno radim ono što ne valja. Kad uđemo u klub, mi nećemo izać dok ne srušimo sve do temelja - jedan je od postova koje je ubojica objavljivao na svojem profilu na Facebook.

I brzi pogled otkriva kako je riječ o mladiću koji je očito imao nekih problema. Na gotovo svakoj profilnoj slici pokazuje srednji prst, a na nekima na glavi ima fantomku i bejzbolsku palicu. Na svakoj fotografiji je i njegov pas Zeus. I njega je Tin navodno ubio nakon što je ubio roditelje jer nije prestajao lajati. 

“Komuna”, piše uz jednu fotografiju na kojoj je s prijateljima, a uz drugu piše: “Mogu me tražit, mogu me naći, mogu gledat, al ne mogu taći”. U ponedjeljak popodne nastavljeno je izuzimanje tragova i dokaza iz njihove obiteljske kuće te iz kuće Silvinih roditelja. Vodičani pričaju da je problem bio u tome što je Tin bio jedinac, koji je imao svu pažnju svijeta. Naime, uz Silvu i Marina, mazili su ga i pazili, pričaju nam prijatelji obitelji, i baka i djed, kojima je Marin također bio jedinac. 

- Sve su mu kupovali i slali novac iz Njemačke. Da nije uspio ukrasti pištolj iz sefa, sigurno bi ga kupio na crnom tržištu i učinio bi isto - kaže nam obiteljski prijatelj. 

No i dalje se ponavlja da je Tin bio divno dijete i nitko ne može shvatiti što se dogodilo. U šibenskoj Prometno tehničkoj školi Tin Šunjerga nije bio problematičan. 

- Ne, što se tiče toga, njegovo ponašanje nije bilo devijantno. Bio je maturant, ali maturu još nije položio - rekao je ravnatelj Prometno-tehničke škole Zdravko Peran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 391
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag