Obavijesti

News

Komentari 391

Okrutno smaknuo oca i majku: 'Nitko ne vjeruje što je učinio'

Okrutno smaknuo oca i majku: 'Nitko ne vjeruje što je učinio'
6

Mali je u zatvoru i tamo će i biti dugo, te ne mogu nego reći da je i on izgubljen za Hrvatsku. Marina ćemo na sprovodu ispratiti uz sve vojne počasti, kaže umirovljeni časnik HV-a Radoslav Juričev Sudac

VIDEO

MUP je u ponedjeljak kasno poslijepodne objavio kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad Tinom Šunjergom (19) kojeg sumnjiče za dva kaznena djela teškog ubojstva svojih roditelja, 45-godišnjeg Marina Šunjerge i Silve Šunjerge (46) 

- Osumnjičeni je 25. ožujka između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj, radi neslaganja roditelja oko njegova ponašanja, na okrutan i podmukao način usmrtio svoje roditelje vatrenim oružjem, koje je legalno posjedovao njegov otac i koje oružje je čuvao na zakonom propisani način. Osumnjičeni je do oružja došao provalom u sef.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - priopćio je MUP. 

Kako se navodi,  dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom, a svi osumnjičeni za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela. 

- Osumnjičeni nisu prijavili kaznena djela teškog ubojstva u Čistoj Velikoj, iako su znali da je počinjeno teško kazneno djelo i da bi njihova prijava omogućila ili znatno olakšala otkrivanje djela i počinitelja.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 18-godišnjak i 20-godišnjak će, uz kaznenu prijavu istom Državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je osumnjičeni maloljetnik kazneno prijavljen redovnim putem - stoji u priopćenju MUP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Marina ćemo ispratiti uz sve vojne počasti...'

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Radoslav Juričev Sudac bio je jedan od prvih vojnih zapovjednika u Domovinskom ratu Marinu Šunjergi iz Čiste Velike, kojeg je, po svemu sudeći, u subotu popodne ubio sin Tin. Juričev je dobro poznavao obitelj Šunjerga i smatra da su i otac i sin bili krasni ljudi.  

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ubojstva u Čistoj: Tenkist Radislav Juricev Sudac priča o svom vojniku Marinu Šunjergi, njegovu sinu Tinu i tragediji koja potresa cijeli vodički kraj Više na http://bit.ly/2o7JXSd Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 27. ožujka 2017

- Marina Šunjergu prvi put sam upoznao 1993. godine, kad je kao mladi momak došao na položaj u Pavasoviće u zaleđu Skradina, u sklopu oklopne bojne 113. brigade. Bio je odličan momak, došao je iz Njemačke braniti Hrvatsku i za njega ništa nije značila prva linija bojišnice, sve je zapovjedi izvršavao hrabro i bez ikakvog prigovora iako je bio jako mlad – prisjeća se Juričev Sudac.

Šunjerga je prošao obuku u Pazinu, ali ga je Juričev postavio na dodatnu na tenk T-34. 

- U samo deset sati on je već sve znao o tom tenku. Nakon što sam ja otišao na južno bojište, Šunjerga je prešao u specijalnu policiju, baš zato što je bio častan, sposoban i odan vojnik. Zvali su me jučer i danas iz svih dijelova Dalmacije, nitko ne može vjerovati da se dogodila ta tragedija. Malog Tina sam isto dobro poznavao jer sam kod Šunjergi često dolazio, bili smo obiteljski prijatelji, a često me je zvao i Tinov dida na neke proslave. Tin je isto bio krasan momak i ne mogu vjerovati da je napravio to što je napravio. To moraju biti neke specijalne okolnosti – kazao je Juričev Sudac. 

Napominje kako ovo nije gubitak za Čistu Veliku, već za cijelu Hrvatsku, jer je izgubila jednu krasnu tročlanu obitelj. 

- Mali je u zatvoru i tamo će i biti dugo te ne mogu nego reći da je i on izgubljen za Hrvatsku. Marina ćemo na sprovodu ispratiti uz sve vojne počasti, ipak je on bio pripadnik oklopne bojne legendarne 113. brigade – kaže Radoslav Juričev Sudac. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:21

Podsjetimo, Tin Šunjerga (19) uhićen je u nedjelju navečer, osumnjičen da je dan ranije ubio majku Silvu (45) i oca Marina (45). Motiv ovog zločina se još utvrđuje. Kako nam kažu mještani Čiste Velike, Tin i otac u subotu su se žestoko posvađali. Mladić je želio otići na rođendansku zabavu kod prijatelja, ali mu otac to nije dopustio. U jednom trenutku navodno mu je rekao: “Samo preko mene mrtva ćeš ići na taj rođendan”. 

Prijatelji su znali što je učinio, ali nitko nije zvao policiju

Nakon otkrića stravičnog dvostrukog ubojstva u Čistoj Velikoj, na cijelom vodičkom području ljudi ne mogu povjerovati da je to istina jer je, kako redom svi svjedoče, riječ o gotovo idiličnoj obitelji. 

No svi se polako počinju prisjećati Tinovih “nestašluka”. Spominju kako je u prvom srednje upao u loše društvo, pao godinu i upisao se ponovno u prvi razred, ovaj put u lakšu, Prometno-tehničku školu. 

- U obitelji se saznalo za drogu. Majčin brat Renato Storić lokalni je policajac. Obavijestio je o tome Silvu i Marina. Otac je zbog toga uzeo slobodne dane kako bi nadgledao Tina i pomogao mu da se izvuče - ispričao nam je prijatelj obitelji. Jedan od načina na koji je otac htio pomoći sinu bio je fizički rad u polju.

Majci je pucao u zatiljak

Kobne subote bili su u polju, u blizini groblja u Čistoj Velikoj, gdje imaju teren za paintball, Marin, Silva, Tin i njegov prijatelj (18) iz Čiste Velike s kojim je iste večeri planirao otići na rođendansku zabavu drugog prijatelja. 

- Završili su oko 16 sati. Otac je otišao kući u svom autu, a njih je trebala kući odvesti Silva. Ona je sjela na mjesto vozača, prijatelj na suvozačko, a Tin iza. Izvadio je pištolj i pucao joj u zatiljak - kaže naš sugovornik. Zatim su njih dvojica otišli svaki svojoj kući. Prijatelj nikome ništa nije govorio o ubojstvu kojem je svjedočio. 

Ukrao je ocu pištolj iz kućnog sefa

No Tinu je još preostalo suočiti se s ocem. Pištolj kojim je počinio ubojstvo nije bio službeno policijsko oružje. No ipak je pripadao Marinu. Tin ga je ukrao tako što je provalio u kućni sef. Oca je, oko pet ili šest popodne, susreo u garaži i pucao u njega. Nakon toga Tin je s prijateljem otišao na rođendan zajedničkog prijatelja Lovre Tabule, na seosko imanje na cesti D27 u blizini Gaćeleza. Proslava je trajala do dugo u noć. Tin i prijatelj koji je bio s njim u trenutku ubojstva rastali su se s Lovrom u Vodicama u dva sata u noći. Tek tad su mu rekli što se dogodilo. 

- Vi ste ludi. Vidimo se za deset godina kad izađete iz zatvora - rekao je im je prijatelj. No sva su trojica završila u policijskoj postaji, a s njima i 17-godišnjak.

Marinovo tijelo u nedjelju oko 11 sati našao je Silvin brat Renato Storić. I počela je potraga. Blokirano je šire područje Vodica, kao i šibenska četvrt Mandalina, gdje stanuje Tinova djevojka. U akciju se uključio i MUP-ov helikopter, koji je u polju kraj Čiste Velike u nedjelju u 16.20 uočio Silvin Citroën, u kojem je bilo tijelo. Nakon više nekorisnih dojava, crni Mercedes je lociran. Pokušali su ga zaustaviti na dva mjesta u Vodicama, ali je Tin snažnim automobilom probio dvije policijske blokade. U Tribunju su zapucali na automobil. Jedan je metak završio u bloku motora i automobil se zaustavio. Drugi je promašio i probio vjetrobransko staklo. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Pištolj kojim je počinio ubojstva nalazio se ispod suvozačeva sjedala i Tin ga nije pokušao koristiti. Policajci su razbili staklo na automobilu, izvukli ga i oborili na tlo. Neslužbenmo doznajem kako u policiji Tin nije pokazivao znakove kajanja, ali je bio prilično otvoren. Rekao je: To sam morao učiniti. 

POGLEDAJTE VIDEO (Očevid u kući):

Očevid u obiteljskoj kući bračnog para Silve i Marina Šunjerge, koje je ubio sin Tina, još traje Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 27. ožujka 2017

Svoje frustracije redovito je iskaljivao na Facebooku 

- Od mene je davno Bog podigo ruke, zato ja stalno radim ono što ne valja. Kad uđemo u klub, mi nećemo izać dok ne srušimo sve do temelja - jedan je od postova koje je ubojica objavljivao na svojem profilu na Facebook.

I brzi pogled otkriva kako je riječ o mladiću koji je očito imao nekih problema. Na gotovo svakoj profilnoj slici pokazuje srednji prst, a na nekima na glavi ima fantomku i bejzbolsku palicu. Na svakoj fotografiji je i njegov pas Zeus. I njega je Tin navodno ubio nakon što je ubio roditelje jer nije prestajao lajati. 

“Komuna”, piše uz jednu fotografiju na kojoj je s prijateljima, a uz drugu piše: “Mogu me tražit, mogu me naći, mogu gledat, al ne mogu taći”. U ponedjeljak popodne nastavljeno je izuzimanje tragova i dokaza iz njihove obiteljske kuće te iz kuće Silvinih roditelja. Vodičani pričaju da je problem bio u tome što je Tin bio jedinac, koji je imao svu pažnju svijeta. Naime, uz Silvu i Marina, mazili su ga i pazili, pričaju nam prijatelji obitelji, i baka i djed, kojima je Marin također bio jedinac. 

- Sve su mu kupovali i slali novac iz Njemačke. Da nije uspio ukrasti pištolj iz sefa, sigurno bi ga kupio na crnom tržištu i učinio bi isto - kaže nam obiteljski prijatelj. 

No i dalje se ponavlja da je Tin bio divno dijete i nitko ne može shvatiti što se dogodilo. U šibenskoj Prometno tehničkoj školi Tin Šunjerga nije bio problematičan. 

- Ne, što se tiče toga, njegovo ponašanje nije bilo devijantno. Bio je maturant, ali maturu još nije položio - rekao je ravnatelj Prometno-tehničke škole Zdravko Peran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 391
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a