Obavijesti

News

Komentari 173

Opačić: SDP je jedina prepreka ovom divljaštvu HDZ-a i Mosta

Opačić: SDP je jedina prepreka ovom divljaštvu HDZ-a i Mosta
1

Potpredsjednica SDP-a kaže da smo dobili vladu koja je u prvih nekoliko mjeseci "pokazala da će se sve ono što radi prelamati preko leđa građana i to onih kojima je najteže"

VIDEO

Potpredsjednica Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Milanka Opačić poručila je u nedjelju s proslave Praznika rada u Varaždinu da je "SDP jedina prepreka divljaštvu HDZ-a i Mosta, udaranju po onima kojima je najteže".  

Varaždinska Gradska organizacija SDP-a već 26. godinu organizira tradicionalni Piknik na Dravi kojim se slavi Praznik rada, a čestitku je okupljenim građanima, kojih je zbog hladnijega vremena i povremene kiše bilo nešto manje nego prijašnjih godina, uputila potpredsjednica SDP-a rekavši na početku da smo dobili vladu koja je u prvih nekoliko mjeseci "pokazala da će se sve ono što radi prelamati preko leđa građana i to onih kojima je najteže", te ustvrdila kako je "sadašnja vlada sve pozitivne trendove naslijedila od prethodne".

- Vlada Zorana Milanovića u četiri godine nije uzela ni jedno pravo - rekla je Opačić istaknuvši kako je Milanovićeva vlada uvela red i fiskalizaciju te postavljala neke standarde.

- Na taj smo način štedjeli novac - za financiranje mirovina, zdravstvenoga sustava, socijalnih naknada, svega onoga što ljudima treba od države i što je država dužna davati građanima - izjavila je Opačić dodavši da su tako pokazali da se može bez velikih rezova i bez 'udaranja po građanima' Hrvatsku izvući iz krize.

Na izletištu na Dravi potpisivala se peticija protiv poskupljenja dopunskoga zdravstvenog osiguranja.

S tim u vezi Opačić je izjavila kako "nas čekaju puno gore stvari od poskupljenja te police, a to je - uvođenje još jedne nove, dodatne police zdravstvenog osiguranja za koju se još ne zna koliko ćemo je plaćati. Neki kažu do 500 kuna mjesečno. To je udar na bolesne, na zdravstvo, na ono čime smo se ponosili sve ove godine". Smatra kako je "od 1990. i završetka socijalizma ipak sačuvan zdravstveni sustav koji je bio dostupan svima, a sada mu prijeti privatizacija".

Ocijenila je kako je "to je rezultat politike HDZ, politike toga 'poštenog i principijelnog' Mosta koji 'brine' za građane, a SDP je jedina prepreka ovakvome divljaštvu HDZ-a i Mosta koje vidimo na sceni, a to je udaranje po onima kojima je najteže i žive od svoga rada".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.