Obavijesti

News

Komentari 73

Opačić: Zoran nije od onih koji su ostavili stranku na cjedilu

Opačić: Zoran nije od onih koji su ostavili stranku na cjedilu
1

Opačić kaže da na čelu stranke priželjkuje priželjkuje čovjeka koji će i dalje držati SDP na okupu, koji će i dalje SDP graditi kao jednu jaku stožernu stranku hrvatske ljevice

VIDEO

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić u Dnevniku Nove TV komentirala je stanje u SDP-u.

- Bit će sazvano još sjednica Predsjedništva. Moramo još donijeti neke odluke prije Glavnog odbora. Moja uloga je, s obzirom da nisam kandidatkinja za predsjednicu stranke, da na neki način pripremim sve za izbore, vrlo nepristrano. Zoran se maknuo samo u tom segmentu. Sve ostalo će, naravno, odraditi. Nije od onih koji su zalupili vrata i ostavili stranku na cjedilu - rekla je Opačić.

Na pitanje zna li se kad će biti novi izbori, Opačić je rekla da će se to znati u sljedeću subotu, kad radna skupina napravi sve.

- Rokovi neće biti niti jako kratki niti jako dugački. Htjeli bismo to ipak završiti u nekom pristojnom roku. Ali isto tako htjeli bismo dati svim kandidatima prostora da se prezentiraju na terenu, dakle našim članovima, ali s druge strane i članstvu treba ostaviti vremena jer svaka organizacija mora izabrati svoje kandidate -  kazala je Opačić, dodavši da ona ne smije imati svoga favorita, zbog posla koji mora odraditi potpuno neutralno.

Opačić kaže da na čelu stranke priželjkuje priželjkuje čovjeka koji će i dalje držati SDP na okupu, koji će i dalje SDP graditi kao jednu jaku stožernu stranku hrvatske ljevice.

Već je nekoliko SDP-ovaca najavilo svoju kandidaturu, a Opačić kaže da je to demokratski čin i da se svi imaju pravo sudjelovati u utrci za novog predsjednika stranke.

- Možda će neki odustati, možda će svi ostati u kandidaturama, možda će biti još najava kandidatura narednih nekoliko dana. U svakom slučaju tek kada se prikupe potrebni potpisi i objave kandidatura znat ćemo tko su stvarni kandidati za predjednika ili predsjednicu stranke - rekla je.

Kada je riječ o lošem izbornom rezultatu, Opačić kaže da sebe smatram dijelom odgovornom.

- Mislim da svi snosimo dio odgovornosti bez obzira što sam ja pobijedila u sedmoj izbornoj jedinici, zadržala mandate, dobila velik broj preferencijalnih glasova. Naravno, svi u rukovodstvu snosimo dio odgovornosti za to što nismo uspjeli osvojiti toliko mandata da možemo sastaviti Vladu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca