Obavijesti

News

Komentari 24

Problemi u Šibeniku: Bura lomi fasade kuća, nemaju ni struje

Problemi u Šibeniku: Bura lomi fasade kuća, nemaju ni struje
3

Moguća je poledica: Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te Slavoniji, dok olujni vjetar radi probleme u Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji

VIDEO

Bura na šibenskom području stvara probleme u opskrbi strujom, a sinoć je jaki vjetar lomio komade fasada kuća u centru grada. 

Struje, zbog jačine bure koja puše do 60 kilometara na sat, nema od gradske četvrti Meterize do šibenskog mosta gdje je isključen vod. Od sinoć struje nema ni južni Primošten, a od jutros područje Putičana i Tišnjanske Dubrave.

"Ekipe su na terenu i pokušavamo što prije otkloniti kvarove", kazao je Josip Smolić iz šibenske Elektre.

Zbog svoje snage bura je sinoć zatvorila dio Kalelarge u središtu Šibeniku na koju je bacala dijelove starih fasada pa je postavljen i znak upozorenja na opasnost od pada predmeta s visine. Dijelovi fasade padali su i u parkiralištu u bivšoj pekari Krke gdje je oštećen i jedan automobil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"'Gradski parking' je u najmu toga prostora, a vlasnika smo na to već upozorili i oni su poduzeli radnje kako bi sanirali dio. S obzirom na nove probleme poduzeli smo radnje kako bi korisnici parkinga i njihova vozila bila sigurna", rekao je direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Za sav promet i dalje je zatvorena državna cesta Gračac-Knin, a pomorski se promet prema šibenskim otocima za sad odvija prema plovnom redu.

Opasno vrijeme: Orkanska bura i snježni zapusi zatvorili ceste

I u srijedu je na snazi crveni meteoalram za područje Istre, primorja i podvelebitski kanal zbog jakog vjetra. 

Zbog snijega, jakog vjetra koji nosi snijeg, stvara nanose i smanjuje vidljivost, trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, Primorju, Dalmaciji i obratno.

Kako javlja HAK, za sav promet, zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zatvorene su ceste:

- A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
- A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica;
- A7 između čvorova Sveti Kuzam i Šmrika;
- Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene;
- DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
- Paški most.

Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorene su:

- dionica brze ceste A6 Kikovica-Rijeka (čvor Orehovica) između čvorova Čavle i Kikovica,
- riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica;
- brza cesta Solin-Klis,
- DC25 Gospić-Karlobag.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Sva su odmorišta i parkirališta uz cestu popunjena isključenim teretnim vozilima, pa HAK savjetuje vozačima da ne kreću na put dok ne budu imali informaciju da su ceste otvorene i prohodne. Zbog zimskih uvjeta poteškoće u prometu za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama su djelomice i na području Slavonije, središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

- Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Olujni vjetar otežava promet u Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje - objavio je HAK u srijedu ujutro.

 

U Dalmaciji navečer moguća susnježica

U srijedu će u unutrašnjosti povremeno padati snijeg, češće u gorskim područjima i Slavoniji, a bit će ga ponegdje i uz obalu sjevernog Jadrana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U Dalmaciji je rijetko moguća slaba kiša, uglavnom na krajnjem jugu, navečer i susnježica. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između -5 i 0, na Jadranu od 2 do 8 Celzijevih stupnjeva. 

Udari orkanske bure i u četvrtak

U četvrtak se očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz više oblaka ponegdje će padati slab snijeg, uglavnom u gorju, a navečer u južnoj Dalmaciji kiša i susnježica. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju na udare i jak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -10 do -6, na Jadranu između 0 i 5. Najviša dnevna od -5 do -1, na Jadranu od 3 do 7 °C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a