Obavijesti

News

Komentari 104

Opoziv svježeg mesa: Trupovi svinja bila su puni antibiotika

Opoziv svježeg mesa: Trupovi svinja bila su puni antibiotika

Riječ je o svježem svinjskom mesu iz Belgije koje u Hrvatsku distribuira Medven MM Mesna industrija. Meso je imalo previše sulfadiazina. Ako su kupci kupili to meso i zamrznuli ga, neka ga vrate...

VIDEO

Hrvatska agencija za hranu (HAH) izdala je obavijest za potrošače o opozivu svježeg svinjskog mesa koje se više ne nalazi na tržištu.  

- Putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje Nacionalna kontakt točka  Republike Hrvatske zaprimila je obavijest o rezultatu samokontrole subjekta u poslovanju s hranom iz Belgije kojim je utvrđena povećana količina sulfadijazina u trupovima zaklanih svinja. Količina navedenog lijeka veća je od maksimalno dopuštene količine kako je utvrđeno Uredbom (EU) 37/2010 te se takvo meso smatra neprikladnim za prehranu ljudi - priopćio je HAH. 

Navode kako su životinje zaklane u Belgiji 7. studenog, a obavijest je nadležnom tijelu Republike Hrvatske upućena 6. prosinca.  

- Meso je na tržištu Republike Hrvatske distribuirao Medven MM Mesna industrija d.o.o. iz Gornjeg Prekrižja 4, Krašić, a s obzirom da se isto više ne nalazi na tržištu, subjekt  je odmah pokrenuo opoziv od potrošača - stoji u priopćenju HAH-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

MM Mesna industrija u svom priopćenju navodi da je meso distribuirano na hrvatsko tržište 11. studenog, te da se opoziv odnosi na sljedeće proizvode: 

Svježe rasječeno i nerasječeno svinjsko meso i iznutrice LOT: 161109HR

Svježa vakumirana svinjetina LOT BROJA: 161110

Riječ je o antibiotiku za svinje

- Temeljem hitne obavijesti 6. prosinca obaviješteni smo da je uzorkovanjem svinjskog trupa provedenog 7. studenog u klaonici Noordvlees Van Gool u Belgiji utvrđen sulfadiazin, antibiotik koji se koristi u liječenju svinja na farmama.

- Od dobavljača Noordvlees VAn Gool tražene su sve analize koje subjekt u poslovanju s hranom provodi u sustavu samokontrole, te je iz dostavljenih analiza vidljivo da su u mjesecu studenom svi nalazi bili zadovoljavajući - stoji u priopćenju Medven MM Mesne industrije.  

Možete vratiti meso, ali uz predočenje računa

Navode kako je distribuirano isključivo svježe meso. 

- Ali, postoji mogućnost da su neki od naših kupaca zamrznuli meso za vlastite potrebe, stoga molimo da se isto vrati na mjesto kupnje uz predočenje računa. Iskreno se ispričavamo svim kupcima zbog moguće neugodnosti uzrokovane povratom proizvoda - stoji u priopćenju MM Mesne industrije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS