Obavijesti

News

Komentari 22

ORaH mirno prosvjedovao i zatražio Šustarovu ostavku

ORaH mirno prosvjedovao i zatražio Šustarovu  ostavku
2

Projekt kurikularne reforme je od iznimne važnosti za Hrvatsku, a postupcima ministra Predraga Šustara doveden je do apsurda, poručili su iz ORaH-a

VIDEO

Nekoliko članova stranke ORaH u srijedu je prosvjedovalo pod parolom "Potrubi za reformu obrazovanja" ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Priopćenje o prosvjedu donosimo u cijelosti.

''Održivi razvoj Hrvatske ORaH jučer je održao mirni prosvjed "Potrubi za reformu obrazovanja" ispred zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Ovim prosvjedom ORaH je želio naglasiti kako ministar Predrag Šustar mora odmah dati neopozivu ostavku i to iz više razloga.

Prvi razlog je što ministarstvo nije u roku raspisalo natječaj za dodjelu sredstava za Stipendiranje učenika i studenata – deficitarnih zanimanja, te posebnih ciljnih skupina, gdje prije svega mislimo na romsku nacionalnu manjinu. Visina tog fonda za stipendiranje iznosio je  4.000.000 kn.

Drugi problem jest održavanje Europskih igara mladih u Zagrebu i Rijeci. Sada je evidentno kako sportaši neće biti smješteni u novom Studentskom domu u Rijeci što stvara nove dodatne troškove za organizatora. Isto tako nisu osigurana niti sredstva za nastup hrvatskih sportaša na igrama.

I treći, ali ne i zadnji razlog je dugoročno najvažniji projekt, a to je Kurikularna reforme koji je od iznimne važnost za Hrvatsku, a postupcima ministra Šustara doveden je do apsurda.

Stručni tim koji je radio na reformi tražio je razrješenje, a ministar Šustar dodatno je stvorio probleme jer nije osigurao sredstva za rad povjerenstva, te je pored toga i politiku uključio u rad ekspertne skupine.

ORaH-u je dosta korupcije i malverzacija, koje se ovaj put očituju i u potpunom nepoštivanju stipendista, odnosno neisplaćivanju državne stipendije za slabiji socio-ekonomski status.

ORaH je mišljenja kao zbog svega navedenog ministar Šustar treba odmah dati neopozivu ostavku.

Srdačan pozdrav, Daniel Berdais
glasnogovornik ORaH-a''

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca