Obavijesti

News

Komentari 96

Orepića pitali za čeličnu ogradu na Batini, a on se dao u bijeg

Orepića pitali za čeličnu ogradu na Batini, a on se dao u bijeg
1

Na novinarski upit da objasni što se u noći sa srijede na četvrtak događalo na graničnom prijelazu Batina, tehnički ministar policije Vlaho Orepić je reagirao - bijegom

VIDEO

U zagrebačkom hotelu Westin održana je konferencija "Tri godine kasnije" o tri godine Hrvatske u EU. Suorganizator je i Ministarstvo vanjskih poslova, te je uvodnu riječ dao i ministar Miro Kovač.

- Mi smo danas u europskom mainstreamu, ali nismo se uspjeli dovoljno dobro pozicionirati. Moramo početi koristiti članstvo u Europskoj uniji - rekao je.

Naglasio je kako Hrvatska nije uspjela napraviti iskorak u gospodarstvu, a osvrnuo se i na emigraciju.

-Izgubili smo 50.000 ljudi, koji su svi otišli samo u jednu zemlju, u Njemačku - dodao je.

Kad je u pitanju EU, cilj nam, kaže, treba biti Schengen.

- Na taj će način jedna zemlja koja je prije samo tri godine ušla u EU pokazati da vjeruje u projekt europskog zajedništva - kazao je, te procijenio kako bi se pristupanje Schengenu moglo ostvariti 2018. godine.

Smatra kako se Hrvatska mora osloboditi kompleksa da ona o ničemu ne odlučuje. Za primjer je dao doprinos Hrvatske u migrantskoj krizi.

Osvrnuo se i na zemlje koje tek trebaju pristupiti EU.

-Mi ćemo biti ta savjest sto se tiče proširenja. Zalagat ćemo se aktivno da se ne zaborave zemlje na istoku - zaključio je.

Izjavu je dao i nakon konferencije, te se osvrnuo i na izbore u HDZ-u. 

- Neki ljudi prikupljaju potpise, ja ne znam koji su - kazao je, na pitanje hoće li se on kandidirati za predsjednika dodao je:

- Reći ću na vrijeme.

Komentirao je i jučerašnju informaciju da SDP razgovara s HSS-om.

- I HDZ će razgovarati s HSS-om, normalna je stvar da stranke razgovaraju - rekao je Kovač.

Orepić pobjegao nakon pitanja o ogradi

Na konferenciji je bio i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, koji se također osvrnuo na Schengenski prostor.

- U tu je svrhu, u okviru Schengenskog instrumenta, u cilju primjene schengenske pravne stečevine i kontrole novih vanjskih granica, Hvatskoj dodijeljeno 120 milijuna eura - rekao je Orepić.

Na pitanje novinara da objasni što se u noći sa srijede na četvrtak događalo na graničnom prijelazu sa Srbijom u Batini, tehnički ministar policije Vlaho Orepić je reagirao - bijegom.

Isto pitanje postavljeno je i tehničkom ministru vanjskih poslova Miru Kovaču, koji je kratko poručio: "Pitajte Orepića!".

Podsjetimo, na graničnom prijelazu Batina u srijedu navečer, malo poslije 20 sati, zaustavljen je promet i s hrvatske i sa srpske strane, bez prethodne najave i objašnjenja, a ujutro je počelo postavljanje ograde.

Orepić je u četvrtak za 24sata kazao da je ograda postavljanje iz predostrožnosti nakon što je uočeno se da povećao broj migranata koji prelaze iz Srbije u Mađarsku.

- Primijetili smo da se na dnevnoj bazi pojačao broj ljudi, odnosno migranata koji prelaze iz Srbije u Mađarsku. Iz čiste predostrožnosti poduzeli smo tehničke radnje kako bi mogli spriječiti sve one kojima bi palo napamet da uđu u Hrvatsku. Dakle ne radi se o nikakvom zatvaranju granice, već o jednostavnoj predradnji da bi u slučaju potrebe mogli brzo reagirati – rekao je tehnički ministar unutarnjih poslova RH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca