Obavijesti

News

Komentari 372

'Orešković misli da Karamarko nije u stanju voditi Hrvatsku'

'Orešković misli  da Karamarko nije u stanju voditi Hrvatsku'
1

Ovo je bitka za Hrvatsku i premijer neće stati. Shvaća da je HDZ više od jednog čovjeka jer dobiva podršku i od običnih i od istaknutih članova HDZ-a, tvrdi izvor blizak premijeru

VIDEO

Izvori bliski premijeru Tihomiru Oreškoviću kažu da on neće dati ostavku, te da želi nastaviti raditi u Vladi, ali bez predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. 

- Ovo je bitka za Hrvatsku i premijer neće stati. Nema govora o ostavci. Sve mu je jasnije da je HDZ više od jednog čovjeka jer premijer dobiva podršku i od običnih članova, ali i od istaknutih članova HDZ-a. Premijer je nedavno vrlo rado došao na HDZ-ov sabor i računa da će, kao i 1990. godine, ta stranka biti u stanju donositi ključne odluke za Hrvatsku. Da će i danas biti u stanju donijeti razborite odluke -  kazali su izvori bliski premijeru za Večernji list. 

Izazovi vođenja države ne tiču se toliko sigurnosti, koliko drugih čimbenika.  

- Danas, kad je financijska stabilnost u pitanju, premijer Orešković je uvjeren da Karamarko nije u stanju voditi Hrvatsku - navode za Večernji list izvori bliski premijeru te dodaju da Orešković Karamarkove signale smatra čistim blefom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako Karamarku ne uspije preslagivanje, HDZ će ga tražiti ostavku?

Ako Karamarko ne uspije presložiti saborsku većinu, nije otklonjena mogućnost da ga vrh HDZ-a ne prisili na povlačenje iz Vlade.

Ta je opcija rezultat vrlo burnoga sastanka Predsjedništva stranke, na kojoj je, među ostalim, zamjenik predsjednika, Milijan Brkić, od Karamarka tražio da podnese ostavku u Vladi. Iako Brkićev prijedlog nije podržan, nego je ostatak članstva podržao Karamarkov prijedlog o preslagivanju većine, ne znači da mu slijepo vjeruju ili smatraju da je njegova pozicija nedodirljiva, piše Večernji list

Nekoliko članova Predsjedništva stranke smatra da je pred nama ključan tjedan u kojemu Karamarko mora postati svjestan situacije, a ukoliko ne uspije u svom naumu preslagivanja parlamentarne većine, sve je vjerojatnija opcija da će stranka tražiti njegov odlazak iz Vlade.

'HDZ s Karamarkom ne može dobiti nove izbore'

Da se povuče s pozicije prvog potpredsjednika Vlade, uz Milijana Brkića, navodno su tražili i Ivana Maletić, Milan Kovač, Ivan Anušić. 

- Rekao bih da je došlo do preslagivanja HDZ-a, a bez preslagivanja u HDZ-u, a to znači promjenu vodstva, neće biti kvalitetne hrvatske politike - rekao je za Dnevnik Nove TV politički analitičar Tihomir Cipek. 
- Vodstvo je nedavno izabrano i logično da se još uvijek je li, većina ljudi iz predsjedništva drži vođe kojeg su izabrali - kaže Cipek i dodaje kako preslagivanje ne vodi nikamo. Smatra i da HDZ na čelu s Karamarkom nove izbore - ne može dobiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 372
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović