Obavijesti

News

Komentari 51

'Osjećao sam se ponosno kad je Plenković tražio razrješenje'

'Osjećao sam se ponosno kad  je Plenković tražio razrješenje'
2

Nalazimo se u ovoj situaciji kao država jer već 20 godina nitko za ništa ne preuzima odgovornost, rekao je u petak u Šibeniku ministar pravosuđa Ante Šprlje

VIDEO

Razriješeni ministar pravosuđa Ante Šprlje našao se u petak kao ministar na 26. Zboru Udruge hrvatskih sudaca koji se održava u Šibeniku, gdje su sucu pozdravili njegov 'povratak među svoje'. No, Šprlje se još uvijek ne smatra razriješenim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:53

 - S obzirom da je vrlo jasno u Ustavu i Zakonu u vladi propisano na koji način se razrješuju ministri, ja apsolutno nema problem da me Sabor razriješi. Na kraju krajeva, Sabor je predstavničko tijelo naroda, ne pojedinaca ili interesnih skupina. Na sjednici Vlade sam glasovao po svojoj savjesti i glasovao bih opet isto. Odgovornost za nastalu situaciju moraju snositi ljudi koji su bili odgovorni za tu situaciju. Republika Hrvatska je putem HBOR-a dala 379 milijuna kuna kredita, a netko nas je uvjeravao da je to u redu i da nema nikakvih problema. Netko za to mora snositi odgovornost, a na kraju krajeva možda bude snosio odgovornost onaj koji je takvu situaciju podržavao -  rekao je u izjavi novinarima Šprlje.

Na piranje misli li na Plenkovića, rekao je da bi on takvu 'procjenu prepustio narodu'.

- Neću ulaziti u takve ocjene. Glasovao sam u četvrtak za opoziv gospodina Marića jer je on član Vijeća za financijsku stabilnost, a to vijeće nas je uvjeravalo da sistemska poduzeća uredno posluju, da nema rizika. Međutim, ustanovilo se nešto drugačije, ustanovilo se mnogo toga, a za to netko treba odgovarati. Govorio je da je sve u redu i mi smo mu trebali vjerovati - kaže Šprlje.

Šprlje tvrdi da je Marić morao znati što se događa.

- Mislim da je kao ministar morao znati. Također, i kao član Vijeća za financijsku stabilnost kojem je dužnost da takve stvari ustanovljava i tu nemam više što nadodati. Tu je vrlo jasna odgovornost i nalazimo se u ovoj situaciji kao država jer već 20 godina nitko za ništa ne preuzima odgovornost. Odgovornost čimbenika sustava mora postojati i oni koji su dužni nešto raditi moraju snositi odgovornost ako nešto ne rade ili ne znaju - rekao je Šprlje.
Komentirajući ocjenu drugog razriješenog ministra Vlahe Orepića o tome da Plenković štiti Martinu Dalić i njene mentore, te da narod mora reagirati, rekao je da misli slično.

- Da se ne bi krivo shvatilo, Orepić nije pozivao narod na ulicu, ali potpuno mi je stav kolege Orepića blizak. Vrlo je jasno što se ovdje
dogodilo, jasno je da se dirnulo u nekakvo osinje gnijezdo i da nitko ne smije imati pravo na vlastito mišljenje. Ja predlažem onda da jednostavno promijenimo Zakon o vladi,  pa da nitko ne smije kazivati drugačije mišljenje. Onda ne trebamo ni glasovati na vladi. Ukinimo glasovanja općenito - ruga se Šprlje.

Na pitanje kako se osjećao kad je Plenković rekao da su on i kolege ministri iz Mosta Vlaho Orepić i Slaven Dobrović ostali bez dužnosti, Šprlje je rekao da se osjećao ponosno.
- Ponosno! Ponosno jer sam mislio svojom glavom i nitko mi nije suflirao što trebam reći i što trebam misliti. Sam sam procijenio na temelju dokumenata, na temelju onoga što znam o tome kako treba država funkcionirati - rekao je Šprlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa