Obavijesti

News

Komentari 2

Otac i majka iz pakla: Osuđeni su jer su kćer pokušali zapaliti

Veća kazna 'ocu iz pakla' Zdravku Tisaniću izrečena je jer je osim kćeri benzinom zalio i dvojicu muškaraca koji su joj pritekli upomoć...

VIDEO

Otac i majka, Zdravko i Ivanka Tisanić, koji su u siječnju 2014. svoju kćer Mariju zalili benzinom i pokušali je zapaliti, u petak su na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđeni na sedam odnosno tri i pol godine zatvora.

Veća kazna 'ocu iz pakla' Zdravku Tisaniću izrečena je jer je osim kćeri benzinom zalio i dvojicu muškaraca, Marija Havrinu Gorenca i Ivicu Bolkovca, koji su joj pritekli upomoć. Sud je istovremeno zaključio da majka nije sudjelovala u pokušaju ubojstva dvojice pomagača, već samo svoje kćeri pa je dobila manju kaznu koja je dodatno umanjena i zbog njene neuračunljivosti u vrijeme zločina.

I ocu je neuračunljivost uzeta kao olakotna okolnost, kao i ranije nekažnjavanje te činjenica da je namjera da ubije kćer "ostala u pokušaju". Ipak, otegotnim mu je cijenjeno što je u izvršenju planiranog zločina pokazao iznimnu "kriminalnu volju".

Kako supružnici nisu došli na izricanje presude Zdravka Tisanića će policija morati dovesti u pritvor koji mu je određen po sili zakona zbog kazne veće od pet godina. Njegovoj supruzi je do pravomoćnosti presude produljena mjera zabrane kontaktiranja i približavanja kćeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nezapamćen zločin dogodio se početkom siječnja 2014. na Vrapčanskoj cesti u Zagrebu kada su supružnici, s kanistrom benzina, došli iz Bjelovara kako bi zapalili svoju kćer s kojom se duže vrijeme nisu slagali.

Iz presude koju je u četvrtak objavila sutkinja Irena Kvaternik proizlazi da je do sukoba roditelja i kćer došlo nakon višegodišnjih narušenih odnosa. Najprije su joj, navodno, prigovarali što se nije osamostalila. No, kada se Marija odselila u Zagreb i zaposlila u pekari roditeljima, po zaključku suda, nije odgovaralo što nije zaradila za stan i automobil.

Problematične odnose najbolje opisuje rečenica iz pisma uvrštenog u sudski spis u kojoj je majka kćeri poručila: "Sada mi je žao što sam te rodila. Da sam znala da budeš takva trebala sam te ubiti dok još nisi znala za se".

Kako bi se obraćunali s kćeri koja ih je navodno zanemarila i odbacila roditelji su je kobnog dana najprije čekali ispred radnog mjesta, a potom i kod kuće gdje je bila podstanarka. Kada su je ugledali majka ju je navodno zgrabila za kosu i nasilno dovukla u dvorište, dok ju je otac zalio benzinom i kresnuo upaljačem kako bi ju zaopalio. Kada su joj dvojica muškaraca priskočila upomoć Zdravko je i njih zalio benzinom.

Nesretan je ishod, po riječima sutkinje, spriječilo samo to što plamen iz upaljača "nije došao u kontakt s benzinskim parama" koje su se isparavale s njihovih tijela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović