Obavijesti

News

Komentari 46

Još uvijek ispituju djevojčicu koja je prijavila otmicu u Zenici

Još uvijek ispituju djevojčicu koja je prijavila otmicu u Zenici
1

Jedna je djevojčica prijavila otmicu kod škole u Zenici. Rekla je da je ona uspjela pobjeći dok su njezinu prijateljicu oteli. U tijeku je razgovor s djevojčicom, a u školi tvrde da su svi učenici na broju

VIDEO

>>> Zadnje informacije:

Nakon što se jutros pojavila informacija o navodnoj otmici djevojčice u zeničkom naselju Tetovo, dok je druga, koja je i prijavila slučaj, uspjela pobjeći, još traju istrage u vezi sa ovim slučajem.

Prema posljednjim informacijama iz MUP-a ZDK, ispitivanja djevojčice koja je navodno pokušala biti oteta, ali je uspjela pobjeći iz kombija još traju.

- Još se obavlja razgovor sa djevojčicom i sve potrebne provjere u vezi sa ovom prijavom. I dalje ne možemo potvrditi ni pokušaj niti slučaj otmice - kazala je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK za Avaz.ba.

Brojne policijske ekipe i dalje su sa svojim punktovima u gradu, te kontroliraju vozila.

Direktorica Osnovne škole "Hasan KIkić" u Tetovu kod Zenice kazala je da su provjerama ustanovili da su im svi učenici na broju te da nema informaciju da je bilo ko otet iz njihove škole.

------------------------------

Podsjetimo, u naselju Tetovo u Zenici u petak ujutro je ispred Osnovne škole "Hasan Kikić" prijavljena otmica dvije djevojčice, a kako je za Klix.ba kazao zamjenik direktorice škole Mustafa Krgo, jedna djevojčica je uspjela pobjeći, dok se za drugom još uvijek traga.

Prema njegovim riječima, djevojčica koja je uspjela pobjeći ide u šesti razred OŠ "Hasan Kikić" i trenutno se nalazi u Hitnoj pomoći u Zenici.

- Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njezin identitet niti uzrast te se zbog toga u školi radi provjera i brojno stanje djece. Stanje je na zabrinjavajućem nivou, a mi već odavno apeliramo da se u blizini škole formira policijska stanica, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove - izjavio je Krgo za Klix.ba. 

Policija trenutno ispituje djevojčicu koja je prijavila svoju, kao i navodnu otmicu svoje prijateljice, piše Klix.ba.

- Još uvijek provjeravamo informacije o navodnoj otmici djevojčice ispred Osnovne škole 'Hasan Kikić' u Zenici. Djevojčica je došla u policiju i prijavila svoju i otmicu svoje drugarice, a još uvijek nije utvrđeno da li druga djevojčica postoji - kazala je Ahmić.

Prema njenim riječima, u pitanju je navodna otmica te je u toku razgovor s djevojčicom. Navodno se razgovor obavlja uz prisustvo psihologa.

Zamjenik direktorice Osnovne škole Mustafa Krgo za Klix.ba je izjavio kako policija na terenu radi svoj posao te je apelirao na smirivanje situacije.

- Ispituju se navodi je li bilo otmice. Svi naši učenici su na broju te će se nakon razgovora s djevojčicom utvrditi je li bilo riječi o otmici - kazao je Krgo.

Direktorica škole: Svi naši učenici su na broju

- Nemamo informacija da je bilo tko otet iz naše škole - rekla je direktorica škole Hasna Alihodžić. Ona navodi da su izostanci učenika iz škole, koje su provjeravali satima, opravdani, javlja Dnevni avaz.

Podsjećamo, Upravi policije MUP-a ZDK je jutros prijavljena otmica djevojčice ispred Osnovne škole "Hasan Kikić" u zeničkom naselju Tetovo.

Roditelji su se okupili ispred škole i šokirani su onim što se dogodilo.

- Naše su ekipe na terenu. Provjeravamo što se točno dogodilo - izjavila je glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić.

Podsjećamo, pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo, a na terenu su i specijalci. Policija je blokirala cijelo područje.

Predstavnik Vijeća roditelja škole Branko Zadić izjavio je da su roditelji potreseni te da ih je vijest o otmici itekako uznemirila.

Navodno nije prvi slučaj

Kako navode BiH portali, ovo nije prvi slučaj pokušaja otmice djece u BiH posljednjih dana.

Prije dva dana u Sarajevu je zabilježen pokušaj otmice djeteta i to ispred Osnovne škole Saburina na području općine Stari Grad, kada su nepoznate osobe pokušale uvesti djevojčicu u kombi, piše Klix.ba.  No, Iz Operativnog centra MUP-a kantona Sarajevo tada su kazali da nemaju evidentiran slučaj pokušaja otmice djevojčice, ali da je sigurnost učenika dobra te da oko škola imaju stalne patrole i policijske službenike.

No, i prije desetak dana ispred sarajevske Osnovne škole Pofalići nepoznati muškarac je, izlazeći iz bijelog kombija, pokušao oteti jednog dječaka.

- Dječak se nakon ovog incidenta obratio razrednici, a ona i pedagog škole su odmah obavijestili policiju koja je izašla na teren i sve zapisala. Sada oni poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se utvrdio identitet muškarca koji je pokušao otmicu djeteta - kazala je tada za Klix.ba direktorica OŠ "Pofalići“.

No, ni tada iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) nisu mogli potvrditi da je prijavljen bilo kakav slučaj pokušaja otmice, a iz Policijske stanice (PS) Novo Sarajevo, čiji su pripadnici obavili očevid u školu, mediji nisu uspjeli dobiti odgovor.

Navodno su slični slučajevi pokušaja otmice djece zabilježeni i na području općine Centar, točnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava