Obavijesti

News

Komentari 12

"Ovo daje nadu": Pronašli tri štenca pod ruševinama hotela

"Ovo daje nadu":  Pronašli tri štenca pod ruševinama hotela
5

Spasilačke ekipe u ponedjeljak su pod ruševinama talijanskoga hotela  zatrpanog lavinom  pronašle tri bjelodlaka štenca pasmine abruškog ovčara

VIDEO

Šest tijela izvučeno je tijekom noći na utorak iz ruševina hotela uništenog u lavini prije šest dana u Italiji, objavili su u utorak talijanski mediji, navodeći službene izvore.

Time se broj potvrđenih smrtnih slučajeva popeo na 12, dok se traga za još 17 nestalih.

Spasioci se još uvijek nadaju da će doći do preživjelih, uz 11 osoba koje su ranije pronađene.

Paralelno sa spasilačkim naporima koji i dalje traju, talijansko pravosuđe pokušava utvrditi slijed događaja u hotelu Rigopiano u Abruzzu kako bi se pokazalo je li se tragedija mogla izbjeći.

Dan nakon nesreće otvorena je istraga za ubojstvo iz nehaja kako bi se utvrdilo jesu li svi rizici uzeti u obzir, kako pri izgradnji hotela tako i u slijedu događaja prošle srijede.

Internetom se proširio e-mail koji je hotelska uprava poslala vlastima  moleći pomoć samo nekoliko sati prije tragedije.

Unatoč tome što nije spomenut strah od lavine opisuje se rastuća panika gostiju koji su zbog snijega ostali zatočeni u hotelu kad je potres pogodio regiju.

Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem dijelu Italije prošle srijede, i nakon tri dana gustog snijega.

Iz ruševina izvukli tri štenca 

Spasilačke ekipe u ponedjeljak su pod ruševinama talijanskoga hotela  zatrpanog lavinom pronašle tri psića što je pobudilo novu nadu da bi neke od 23 nestale osobe za kojima se već peti dan traga mogle biti žive. 

Vatrogasac Fabio Jerman rekao je da otkriće tri bjelodlaka štenca pasmine abruškog ovčara znači da možda još postoje zračni džepovi u urušenom zimovalištu, "važan znak života koji nam daje nade".

Novi put je iskopan u ruševinama u najnovijim naporima da se pronađu preživjeli a sve glasnije se postavlja pitanje je li se katastrofa mogla izbjeći.

"Ovo je utrka s vremenom, svjesni smo da moramo biti brzi, ali to nije teren u kojemu se lako napreduje", rekao je glasnogovornik vatrogasaca Luca Cari  a za to vrijeme ekipe rade na tome  da dospiju  do središnjeg dijela hotela, jer vjeruju da bi se ondje mogli nalaziti nestali.

U petak je izvučeno devetero ljudi koji su ostali zatočeni u uskim prostorima te jeli prljav snijeg da prežive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca