Obavijesti

News

Komentari 37

Ovo je devet najskupljih stvari koje su završile na smetlištu...

Ovo je devet najskupljih stvari koje su završile na smetlištu...
1

Jeste li ikad čuli za izreku "Što je nekome smeće, drugom je blago"? Ona se u ovim slučajevima pokazala iznimno točna. Ovih devet ljudi je bacilo neke predmete koji su se kasnije pokazali iznimno vrijednima...

VIDEO

1. Harry Potter

Nigel Reynolds je bio prvi novinar koji je ikada intervjuirao danas svjetski poznatu J.K. Rowling. Kao poklon od nje je dobio prvu kopiju knjige Harry Potter i Kamen Mudraca. Nigel je knjigu nakon čitanja bacio, smatrajući kako neće biti popularna. Danas bi se takav primjerak mogao prodati i za više od 50 000 funti...

2. Životna ušteđevina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedna starija gospođa iz Engleske, točnije iz Zapadnog Sussexa, slučajno je bacila staru torbu u kojoj je čuvala životnu ušteđevinu od 12 000 funti u mobilnu kantu za smeće ispred kuće. Dok je shvatila pogrešku, smeće je već bilo pokupljeno. Njena kćerka je kontaktirala firmu koja se bavi odvozom otpada na tom području, ali im oni nisu mogli pomoći jer je torba već bila na smetlištu ispod tone drugog smeća.

3. Dijamanti

Čak i jako maleni dijamanti imaju svoju vrijednost, a lako ih je izgubiti. Bar je to bio slučaj kod radnika jedne luksuzne prodavaonice nakita koji je slučajno bacio kutiju s dijamantima vrijednim čak 5 milijuna dolara. Kutiju je pronašao "sretni" zaštitar koji je odlučio sve prešutiti, ali je uhvaćen kada je pokušao prodati dijamante na crnom tržištu. 

4. Zlato

Bogati par iz Amerike slavio je godišnjicu. Muž, poznat samo kao Geoffrey, ženi je priredio iznenađenje kakvom se nije nadala. Bacao je stare stvari dok je čistio kuću i slučajno bacio kutiju u kojoj je žena držala nakit. Bacio je zlatni nakit u vrijednosti 50.000 dolara koji nikad nisu pronašli.

5. Apple 1

Steve Jobs je jedno od svojih prvih računala, Apple 1 iz 1976. godine, ostavio u Kaliforniji da skuplja prašinu. Pronašla ga je misteriozna starija žena koja ga je odnijela u centar za reciklažu. Vjerojatno nije ni znala što posjeduje. Šefovi centra su prodali računalo na aukciji za vrtoglavih 200.000 dolara, a ženu su pokušavali naći da joj daju barem pola tog novca, ali se nikad više nije vratila u centar niti itko zna njen identitet. 

6. Umjetničko djelo

Moderna umjetnost je mnogima neshvatljiva. Dokazala je to i jedna čistačica iz Italije koja je bacila remek djelo umjetnika Paula Branca. Naime, njegova umjetnička instalacija je izgledala poput dvije kante za smeće, a skulptura je trebala navesti posjetitelje na promišljanje o ekologiji i okolišu. Zbunjena čistačica je tako bacila umjetničko djelo vrijedno 15.000 dolara.

7. Lutrija

Par iz Las Vegasa već godinama igra iste brojeve na svojim loto listićima. Žena je napisala brojeve, kao što to radi svakog tjedna, ali je red za uplatiti listić bio predug pa je odustala i pokidala listić. Umjesto toga, skupila je jednu strugalicu s pulta, ostavila novac i otišla. Strugalica joj nije donijela sreću, a kad je navečer vidjela izvučene brojeve lutrije od 915 milijuna dolara, skoro je pala u nesvijest jer su joj upravo njeni brojevi mogli donijeti silno bogatstvo.

8. Kuhinja

Pitate se kako je moguće da netko baci cijelu kuhinju? Da, i to se dogodilo... Električari u jednom gradiću na sjeveru Engleske provodili su električne instalacije po stanu. Razmontirali su kuhinju kako bi lakše radili, a dijelove kuhinje su odnijeli ispred kuće. Nakon obavljenog posla, izašli su u dvorište po kuhinjske elemente, ali ih nisu našli. Lokalni smetlar je mislio da se netko želi riješiti kuhinje pa je sve odnio na smetlište. Kuhinja vrijednosti 10.000 funti potpuno je uništena.

9. Enigma

Ako ste gledali film Igra Oponašanja onda znate o čemu se ovdje radi. Britanska vlada je koristila stroj Enigma koji im je služio za dešifriranje tajni u Drugom svjetskom ratu. Mnogi vjeruju da je Enigma skratila trajanje rata za nekoliko godina, a čak i spriječila mogući katastrofalni nuklearni rat. Premda ima toliku važnost i procjenjuje se na 10.000 dolara, nitko danas ne zna gdje se nalazi. Pretpostavlja se da je netko jednostavno - bacio u smeće.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina