Obavijesti

News

Komentari 15

Ovo je pismo 'islamista' koji su napali bus s igračima Borussije

Ovo je pismo 'islamista' koji su napali bus s igračima Borussije
1

Tko je odgovoran za napad i dalje se ne zna. Policija istražuje islamiste, ali i radikalnu ljevicu i desnicu. Uhićen je jedan muškarac, ali nema dokaza da je kriv za napad

VIDEO

Tko je i zašto napao autobus dortmundske Borussije i dalje nije jasno. Uhićen je Iračanin Abdul Beset al-O. (25) koji živi u Wuppertalu. Protiv njega nema dokaza da je povezan s napadom na autobus, ali se sumnja da je bio član ISIL-a u Iraku. Navodno se ISIL-u pridružio 2014. godine i tamo je bio zapovjednik grupi od deset vojnika.  U Tursku je stigao u ožujku 2015., a u Njemačku je stigao početkom 2016. godine. 
Osim uhićenog Abdula Beseta policija je sumnjičila i Nijemca (28) porijeklom iz Libanona no on je u međuvremenu oslobođen sumnje. 
Autobus u kojem su bili nogometaši je, podsjetimo, u utorak u 19.16 sati krenuo od hotela prema stadionu. Eksplodirale su tri bombe pune metalnih dijelova. Ozlijeđen je igrač Marc Bartra (26) kojem je operirana ruka. Napad je okarakteriziran kao teroristički. Policija je našla dva pisma u kojima se preuzima odgovornost za napad. U jednom odgovornost preuzima radikalna ljevica, a u drugom odgovornost preuzimaju islamisti. Policija istražuje i radikalnu desnicu te radikalne navijače kluba RB Leipzig. Naime, početkom veljače su te navijače te njihove žene i djecu navijači Borussije zasuli kamenjem te su ih psovali. 
U jednom od pisama koje su navodno sastavili islamisti navodi se da će 12 nevjernika ubiti njihova braća u Njemačkoj. Proziva se Merkel zbog napada na Kalifat. Navodi se i da se od sada na "smrtnoj listi" nalaze sve osobe iz javnog života Njemačke.  Također zahtijeva se da se prekinu napadi u Siriji i da se zatvori zračna baza Rammstein.

U bazi Rammstein u Njemačkoj se nalazi zapovjedni centar odakle se rukovodi američkim zrakoplovnim snagama u Europi.  Policiji je čudan način na koji je pismo sastavljeno te navode kako nije uobičajeno da islamisti ostavljaju pisma i u njima navode svoje zahtjeve. Zbog toga sumnjaju da su pismo možda sastavili radikalni desničari. Naime, oba zahtjeva koja se navode u pismima oni su već ranije tražili, a pismom su možda željeli okriviti islamiste i tako ocrniti izbjeglice, piše Bild. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa