Obavijesti

News

Komentari 78

'Pali heroj' 15 godina je služio u policiji: Bio je otac i suprug

'Pali heroj' 15 godina je služio u policiji: Bio je otac i suprug
8

Državni tajnik u britanskom ministarstvu vanjskih poslova Tobias Ellwood pokušao je svojim medicinskim znanjem spasiti život teško ranjenom policajcu Keithu Palmeru

VIDEO

Među ubijenima u krvavom napadu u Londonu, je 48-godišnji policajac Keith Palmer koja iza sebe ima 15 godina karijere, javlja Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Bradati muškarac u crnom u srijedu poslijepodne zaletio automobilom u mnoštvo na Westminsterskom mostu, preko puta Big Bena, a zatim je nožem ubio policajca Palmera pokušavajući ući u parlament. Državni tajnik u britanskom ministarstvu vanjskih poslova Tobias Ellwood pokušao je svojim medicinskim znanjem spasiti život teško ranjenom policajcu dajući mu umjetno disanje i pokušavajući zaustaviti krvarenje. No, niti on niti hitna pomoć koja je kasnije pristigla nisu mu uspjeli spasiti život.

Palace of Westminster incident

Vršitelj dužnosti šefa specijalne policije u Londonu Mark Rowley u emotivnom govoru kazao je da je Palmer bio otac i suprug, koji se trebao tog poslijepodneva vratiti svojoj obitelji, no to nikada više neće moći napraviti.

"Mislimo da znamo tko je napadač. Vjerujemo da je riječ o islamskom terorizmu. Stotine policajaca rade na ovom slučaju, i trenutno pokušavaju otkriti motiv napada, kako je planiran i je li napadač imao pomagače.

Palace of Westminster incident

Policijske postaje diljem zemlje odale su počast stradalom kolegi.

Gradonačelnik Londona Sadiy Khan kazao je: "Keith Palmer je ubijen dok je hrabro obavljao svoju dužnost - štiteći grad i srce demokracije od onih koji žele uništiti naš način života. Moje misli su uz obitelj, prijatelje i kolege stradalog policajaca".

Zastupnik Konzervativne stranke u Parlamentu, James Cleverly, koji je s Palmerom služio vojsku, kazao je da je potresen njegovom smrću.

"Poznavao sam Keitha 25 godina. Bili smo skupa u vojsci. Bio je drag čovjek i prijatelj. Slomljen sam. Moja sućut obitelji ovog hrabrog čovjeka".

Palace of Westminster incident

I brojni korisnici društvenih mreža odali su počast poginulom policajcu nazivajući ga herojem.

"Počivao u miru. Imamo najbolju policiju na svijetu. Širitelji mržnje neće nas podijeliti. Moje misli su uz obitelj gospodina Palmera", jedan je od komentara na Twitteru.

Mnogi predlažu pokretanje peticije kojom traže da policija posthumno odlikuje Palmera medaljom za hrabrost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...