Obavijesti

News

Komentari 86

Pao sa skele: Mladić iz Broda poginuo na gradilištu u Africi

Pao sa skele: Mladić iz Broda poginuo na gradilištu u Africi
2

Mladić (21) iz Slavonskog Broda poginuo je u padu sa skele u Africi. Tamo je radio na gradilištu Medupi za jednu hrvatsku kompaniju. Pao je sa skele visine 60 metara

VIDEO

Pustite me da pokopam dijete pa ćemo poslije razgovarati, rekao je kroz suze otac stradalog mladića Šimo Grgić dodavši da se sa sinom čuo nekoliko sati prije nego što se dogodila nesreća.

Adam Grgić (21) iz Slavonskog Broda poginuo je u utorak ujutro u Južnoafričkoj Republici na gradilištu termoelektrane. Potvrdila je to u srijedu tvrtka IDS iz Sinja, koja je kasno poslijepodne obitelji poslala telegram. Obitelj je u velikoj boli.

– Bio je jako dobar prijatelj, vedar, pun života, pun mladalačkih planova. Uvijek je bio spreman pomoći, jako će nam nedostajati – rekao je Domagoj Dević, najbolji prijatelj nesretnog mladića.

Najtežu zadaću, reći ocu i majci da im je poginuo mezimac, imao je njihov zet Ivica, koji je s Adamom radio na istom gradilištu. Stjecajem okolnosti, on je bio u Hrvatskoj i u utorak ujutro njegove radne kolege su mu javile da je izgubio šogora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mladić se, prema neslužbenim informacijama, poskliznuo na građevinskoj skeli i s visine od oko 60 metara dok je izvodio montažne radove na kotlovima tamošnje termoelektrane i pao u ambis.

Nitko ne može vjerovati da Adama više nema

Roditeljima dolaze prijatelji i brojna rodbina, no, oni još ne prihvaćaju da je njihov mezimac poginuo.

- Tetka stalno govori, moj je Adam pao i malo se udario, javiti će se on majci. Kuća je puna i svi šute, zamišljeno gledaju u pod. Nitko ne želi prihvatiti istinu, jer još nije stigla službena informacija i pogibiji - rekao je bratić Anto Stjepanović.

Pred kućom su bili brojni automobili i jedan motocikl, mladićevog prijatelja, sličan onome što ga si je i Adam kupio.

- Bio je u svibnju za vrijeme Biker susreta, kupio si je motocikl i položio je testove za A kategoriju, planirao je kada slijedeći puta dođe polagati vožnju. Bio je zlatan dečko, kojeg smo jako voljeli - rekao je Josip Vukoje, bratić koji je sjedio na stepenicama obiteljske kuće gledajući negdje u daljinu.

- Danas mi je u trgovinu došla njihova susjeda i rekla mi je tu strašnu vijest, poznajem mladićevu majku i oca to su divni ljudi. Znam da mu je majka teško bolesna, ne znam kako će jadna ovo preboljeti. Radim i cijelo vrijeme mislim na to, evo i sada sam se sva naježila - rekla je trgovkinja u mjesnoj trgovini.

Direktor tvrtke se ne javlja

Je li Adam bio zdravstveno osiguran u Južnoafričkoj Republici njegov otac Šimo nije znao.

U tvrtki Industrius d.o.o., sa sjedištem u mjestu Bajagić u Cetinskoj krajini, kažu kako poginuli mladić nije njihov djelatnik.

- On nije išao preko nas u JAR. Ondje radi više kooperanata i nemamo veze s njim – rekla je direktorica tvrtke Milenka Barać. No tvrtku Industrius i njemačku tvrtku IDS povezuje jedan čovjek, a to je Dražen Vrca, no na direktan upit na tu temu Barać je ponovila isto. Vrci je mobitel isključen od prekjučer, a iz Njemačke smo dobili odgovor da je na službenom putu sljedeća dva tjedna.

- Ne znam kako će sve ovo proći jer zna se da slijedi očevid koji bi trebao dati odgovor kako je došlo do nesreće, pa dok se ishode razne dozvole za dovoz tijela proći će dani, kako će oni to izdržati niti sam ne znam - rekao je bratić Anto.

 


 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1