Obavijesti

News

Komentari 27

Papina misa za robijaše: Rekao im je da nada ne smije uvenuti

Papina misa za robijaše: Rekao im je da nada ne smije uvenuti
1

"Nada je Božji dar", rekao je Papa u propovijedi i savjetovao osuđenicima da ne budu zatočenici vlastite prošlosti, ali progovorio je i o eškom putu uključenja bivših zatvorenika u život

VIDEO

Papa Franjo predvodio je u nedjelju misu pred tisuću zatvorenika iznimno pozvanih u tako velikom broju u Vatikan i iskoristio je tu prigodu da im uputi poruku nade u budućnost, ali i da osudi licemjerje društva koje je često "zatočenik" svog individualizma.

Tisuću zatvorenika iz Italije i Španjolske, kao i još 3.000 zatvorskih djelatnika i dobrovoljaca, nazočilo je u nedjelju na misi u Vatikanu u prigodi Jubileja zatvorenika.

Papa je više puta posjetio zatvorenike u Italiji i u inozemstvu. U nedjelju je rekao da se svaki puta kada odlazi u zatvor pita "zašto oni, a ne ja" jer "svi možemo progriješiti".

"Nada je Božji dar", rekao je Papa u propovijedi i savjetovao osuđenicima da ne budu zatočenici vlastite prošlosti. "Svakako da nepoštivanje zakona zaslužuje osudu, a lišavanje slobode je najteža kazna, jer najviše pogađa. Ali nada ne smije uvenuti", poručio je.

Tijekom mise Papa je govorio i o teškom putu uključenja bivših zatvorenika u život. "Zaboravljamo da smo svi grešnici i da smo i sami zatvorenici iako to ne primjećujemo".

"Kada se zatvaramo u vlastite predrasude, kada smo robovi idola lažnog blagostanja, kada se zazidavamo u ideološke sheme ili nam je zakon tržišta, koji gazi čovjeka, apsolutno mjerilo, ustvari ne činimo ništa drugo nego se smještamo među uske zidove ćelije individualizma i samodostatnosti, lišenih istine koja donosi slobodu", zaključio je papa Franjo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk