Obavijesti

News

Komentari 49

Pelješki most: Lokacijska je tu, čeka se još samo građevinska...

Pelješki most: Lokacijska je tu, čeka se još samo građevinska...
1

Vrijednost ukupnih radova pristupnih cesta i Pelješkog mosta sa zaobilaznicom Stona iznosi 450 milijuna eura, a od toga približno 270 milijuna otpada na sam most

VIDEO

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu, a građevinska dozvola za cjeloviti projekt "Pelješki most" očekuje se za 30 do 45 dana, priopćeno je u četvrtak iz tog ministarstva.

Temeljem podnesenog zahtjeva Hrvatskih cesta, Uprava za državne dozvole Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja izdala je lokacijsku dozvolu za dionicu državne ceste DC 414 od Sparagovića do Dola nazvanu „Stonskom zaobilaznicom“, koja predstavlja dio projekta izgradnje Pelješkog mosta, navodi se u priopćenju.

Izdavanjem ove lokacijske dozvole stvoreni su uvjeti za podnošenja zahtijeva za izdavanje građevinske dozvole za cjeloviti projekt "Pelješki most" sa "Stonskom zaobilaznicom", a njeno izdavanje, prema najavljenoj gotovosti projekta Hrvatskih cesta, može se očekivati u sljedećih 30 do 45 dana, dodaje se.

Duljina dionice za koju je izdana lokacijska dozvola iznosi 18,1 kilometara i gradit će se u dvije faze koje su opisan u idejnom projektu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o građevinskom dijelu trase ceste koji obuhvaća čvor „Prapratno“, odmorište za putnike i vozače Sparagovići s ukupno 30 parkirnih mjesta za  putnička i teretna vozila te autobuse, projekt unutarnje i vanjske odvodnje, vijadukt „Prapratno“ i podvožnjak u čvoru „Prapratno“, most „Ston“, tunel „Polakovica“ i „Supava“ te niz prolaza i potpornih zidova s rekonstrukcijama ostalih infrastrukturnih objekata.

Vrijednost ukupnih radova pristupnih cesta i Pelješkog mosta sa zaobilaznicom Stona iznosi 450 milijuna eura, a od toga približno 270 milijuna otpada na sam most, stoji u priopćenju ministarstva

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu