Obavijesti

News

Komentari 6

Pence: Trump i ja podupiremo slobodne i neovisne medije...

Pence: Trump i ja podupiremo slobodne i neovisne medije...
1

Donald Trump vjeruje u slobodne i neovisne medije, ali neće se ustručavati ukazati na lažno izvještavanje, rekao je u ponedjeljak američki potpredsjednik Mike Pence

VIDEO

 Američki predsjednik Donald Trump vjeruje u slobodne i neovisne medije, ali neće se ustručavati ukazati na lažno izvještavanje, rekao je u ponedjeljak američki potpredsjednik Mike Pence.

"Budite sigurni da i predsjednik i ja snažno podupiremo slobodne i neovisne medije, ali ćemo i predsjednik i svi mi nastaviti ukazivati kada mediji srljaju i izgube doticaj s činjenicama", rekao je Pence na konferenciji za novinare u središtu NATO-a u Bruxellesu.

"Kada mediji griješe, predsjednik Trump će se izravno obratiti američkom narodu kako bi to ispravio", istaknuo je.

Mnogi američki predsjednici kritizirali su medije, ali žestina opetovanih Trumpovih napada je bez presedana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Američki predsjednik Donald Trump pojačao je u petak svoje napade na medije nazvavši na Twitteru velike televizijske mreže i list The New York Times "neprijateljima Amerikanaca".

Na svojoj prvoj samostalnoj tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući u četvrtak Trump je žestoko kritizirao "nepoštenje" medija i obraćajući se izravno Amerikancima rekao da "puno novinara ne govori istinu".

"Mediji su postali toliko nepošteni da ako ne govorimo o tome činimo štetu američkom narodu", ustvrdio je i istaknuo da je "razina nepoštenja (medija) van kontrole".

Pence razočaran zbog pogrješnih informacija bivšeg savjetnika 

 Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je u ponedjeljak da je "razočaran" zbog toga što ga je bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn "pogrješno" izvijestio o svojim kontaktima s Rusijom prije ostavke na to strateški važno mjesto.

Nakon nepunih mjesec dana provedenih na čelu Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC), Flynn je 14. veljače morao podnijeti ostavku zbog toga što je lagao, napose potpredsjedniku Mikeu Penceu, o svojim izravnim kontaktima s Moskvom u vezi sa sankcijama Rusiji koje je 29. prosinca uveo Barack Obama prije nego je predao vlast Donaldu Trumpu.

"Htio bih vam reći da sam bio razočaran zbog toga što su činjenice koje mi je general Flynn prenio bile pogrješne", priznao je Pence na tiskovnoj konferenciji u NATO-ovu sjedištu u Bruxellesu.

Američki potpredsjednik je posjetio belgijsku i europsku prijestolnicu u okviru putovanja kojemu je zadaća umiriti europske saveznike Sjedinjenih Država nakon dvosmislenih izjava Donalda Trumpa u vezi s vanjskom politikom nakon ulaska u Bijelu kuću 20. siječnja.

Pence, Trumpova desna ruka, javno je stao u obranu generala Flynna prije njegove ostavke, rekavši da potonji nije razgovarao o sankcijama Moskvi, što je umanjilo njegovu vjerodostojnost.

Trump je dio vikenda proveo ubrzano tražeći zamjenu za generala Flynna dok američka glasila izvješćuju o razlikama u stajalištima njegovih savjetnika u vezi s profilom novog čelnika NSC-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.