Obavijesti

News

Komentari 53

Pende: Ove godine od turizma se očekuje više od 9 milijardi €

Pende: Ove godine od turizma se očekuje više od 9 milijardi €
1

Pomoćnik ministra turizma Robert Pende u petak je na savjetovanju o gospodarstvu u Splitu kazao da će i neto zarada od turizma biti puno veća nego prijašnjih godina

VIDEO

Pomoćnik ministra turizma Robert Pende u petak je u Splitu na 20. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu kazao da se ove godine u Hrvatskoj očekuje više od 9 milijardi eura ukupne turističke potrošnje uz ocjenu da će i neto zarada od turizma biti puno veća nego prijašnjih godina.

"Očekujemo da ćemo ove godine prijeći 9 milijardi eura ukupne turističke potrošnje stranih i domaćih turista", rekao je Pende novinarima na tom savjetovanju u Splitu dodajući da se takva očekivanja temelje i na podacima iz prvog ovogodišnjeg kvartala, kada su ukupni turistički prihodi porasli za 17 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Pende je naglasio da se s obzirom na trendove i rezultate dosadašnjeg dijela turističke godine i kod fizičkih turističkih pokazatelja (dolasci, noćenja) očekuje povećanje između 4,5 i 6 posto u odnosu na lani.

"Poboljšanje financijskih rezultata u Hrvatskoj se ipak ne ostvaruje povećanjem smještajnih kapaciteta i ne s tolikim povećanjem noćenja, nego najviše povećanom potrošnjom domaćih i stranih turista", ocijenio je Pende.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upit što očekuje od posezone, kazao je da su najave dobre i bolje nego lanjske te kao je bitno da u posezoni dolaze gosti koji koriste smještajne kapacitete i manje su ovisni o vremenskim prilikama.

Komentirajući izjave ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata koji je najavio da će Hrvatska ove godine ostvariti povećanje BDP-a od 3 posto, Pende je odgovorio da će, bude li tako, u tome važan udjel imati turistički rezultati pogotovo u trećem tromjesečju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1