Obavijesti

News

Komentari 49

Penjala se na vagon: Djevojčicu spržila struja, bori se za život

Penjala se na vagon: Djevojčicu spržila struja, bori se za život
1

Udar je bio toliko jak da su putnici na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru mislili da je eksplodiralo u nekom od vlakova. Osim opeklina, strujni udar oštećuje organe, pa je oporavak dug...

VIDEO

Djevojčica (13) je teško ozlijeđena. Opečeno joj je oko 40 posto tijela i leži na Jedinici intenzivnog liječenja. U padu s vlaka nakon strujnog udara ozlijedila je i slezenu, pa smo je u noći nakon tragedije odmah morali podvrgnuti operaciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rekao nam je to doktor Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. Tamo je djevojčica u utorak navečer hitno prevezena nakon što ju je na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru stresla struja dok se penjala po teretnom vlaku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

- Djevojčica je u životnoj opasnosti i to stanje u nje, nažalost, nećemo moći isključiti još danima, pa čak i tjednima.

Pod stalnim je nadzorom liječnika, a utvrđuje se i koji su još organi oštećeni zbog jakog strujnog udara - dodao je Bahtijarević.

Čitatelj koji je u trenutku nesreće bio u putničkom vlaku koji je stajao na Zapadnom kolodvoru rekao je kako je njega, a i ostale putnike, iznenadio jak ljubičasti bljesak.

- Bilo je oko 20 sati. Otpremnik nas je baš htio pustiti dalje s kolodvora. Tad je jako bljesnulo i čula se eksplozija. Brzo su nas istjerali iz vlaka jer isprva nisu znali što se zbiva - rekao je čitatelj dodavši da su na kolodvoru ubrzo shvatili da je eksplozija bila na teretnom vlaku. Kraj njega su potom na tlu ugledali tijelo djevojčice koja se nije micala. Želježničar je brzo otrčao pozvati Hitnu pomoć, a putnike iz putničkog vlaka pustili su natrag u vagone pa su nakon nekoliko minuta nastavili putovanje. Čitateljica koja živi u blizini kolodvora rekla je da je nakon jake eksplozije izletjela na balkon.

- Bila sam u dnevnom boravku. Uz jak bljesak čula se ogromna eksplozija. Na kolodvor je upravo dolazio putnički vlak i svi putnici su iz njega istrčali jer su mislili da je eksplodirao vlak u kojem su putovali - rekla je čitateljica.

Vozač Hitne pomoći parkirao je tik uz kolodvor kako bi liječnici što prije došli do djevojčice. Na snimci koju su poslali čitatelji vidi se kako liječnici trče do djevojke. Uz nju su bili dvadesetak minuta i pružali joj pomoć. Morali su je detaljno pregledati jer su sumnjali da je ozlijedila kralježnicu. Kad su je osigurali, stavili su je na nosila i žurno prenijeli do kombija. Brzo nakon nesreće stigla je i policija, koja je ogradila mjesto nesreće. Razgovarali su sa svjedocima. Očevid su radili do ponoći.    

Znakove zabrane nitko ne gleda 

Pješaci često ne idu po označenim prijelazima, nego pretrčavaju prugu kod Zapadnoga kolodvora. Ne poštuju postavljene znakove koji upozoravaju na opasnost od strujnog udara i zabranjuju prelaske. Da ih struja strese, ne moraju dodirnuti vodove. Dovoljno je da se približe na dva metra i mogu stradati.      

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag