Obavijesti

News

Komentari 13

Pet generacija žena: Prabaka Marica (94) cure drži na okupu

Pet generacija žena: Prabaka Marica (94) cure drži na okupu
1

Važnost obitelji i obiteljskih druženja Marica Severec (94) prenijela je na tri kćeri, unuku, praunuku i prapraunuku. Često se druže dok im baka Marica priča viceve

VIDEO

Baka Marica Severec (94) iz mjesta Lonjica kraj Vrbovca kaže da joj nema ničeg ljepšeg u životu nego kad na jednome mjestu skupi “sve svoje cure”.

Pritom ova vitalna bakica misli na kćer Đurđicu Baček (70), unuku Grozdanu Jakopic (49), praunuku Nikol (30) i prapraunuku Janu (2).

Upravo je baka Marica zaslužna za to da joj je obitelj jako povezana i da se drže skupa.

- Naučila sam svoju kćer i unuku da su najvažniji familija i sloga u obitelji. A unuka je to naučila svoju djecu. I zato smo mi ovako bliski i složni - rekla je baka Marica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako su u pitanju rođendani ili blagdani, kolači se prethodno peku danima, a na zabavi se slušaju starinske pjesme, po ukusu bake Marica, koja tada priča i brojne viceve.

- Ona nam svima diže moral. Samim time što je još prilično zdrava i pokretna, svi smo veseli. Pogotovo uživamo kad nam s Paga dođu moja kći Nikol i njezina kćerkica Jana - rekla je ekonomistica Grozdana (49), koja živi u Vrbovečkom Pavlovcu te svaki dan odlazi u posjet u obližnju Lonjicu majci Đurđici i baki Marici.

- Teško mi je samo što ne možemo vidjeti Nikol i Janu onako često koliko bismo htjeli jer žive na Pagu. Zato jedva čekamo ljeto da odemo do njih - rekla je Đurđica, koja je ponosna i na ostale unuke: Andreja (29), Tatjanu (24) i Leonarda (14), Nikolini braća i sestre.

- Jedva čekamo ljeto da nam se ostatak obitelji pridruži na moru. Moja Jana ih ne viđa često, ali sve ih prepoznaje i jako im se veseli. No vidjet ćemo se i prije ljeta. Uskoro dolazimo u posjet baki, prabaki i praprabaki - jedva čeka Nikol, koja se inače bavi izradom dječjih igračaka i slikovnica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1