Obavijesti

News

Komentari 509

Petra tražila povrat troškova zbog dolaska i namignula tati

Petra tražila povrat troškova zbog dolaska i namignula tati
13

Petra Sanader je na Županijski sud u Zagrebu došla iz New Yorka i tražila je povrat troškova zbog dolaska. Kad je ušla u sudnicu, namignula je i nasmiješila se ocu

VIDEO

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je u srijedu suđenje u slučaju Fimi medija, a trebale su svjedočiti Petra i Bruna Sanader. One su na sud došle, ali su iskoristile zakonsku blagodat da ne moraju svjedočiti protiv člana uže obitelji. 

Inače, one su se trebale očitovati o njihovim računima na kojima su im tijekom postupka blokirani novci.

Naime, USKOK je predložio da se Sanaderu te njegovoj užoj i široj obitelji oduzme imovina za koju ne mogu dokazati da su je zakonito stekli. 

Petra je na sud došla iz New Yorka i tražila je refundaciju troškova dolaska na sud. Kad je ušla u sudnicu namignula je i nasmiješila se ocu. U sudnici je bila doslovno tri minute kao i njezina sestra Bruna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković je rekla kako su na temelju naloga FINA-e od 29. listopada 2013. Bruni Sanader blokirana dva računa koja su otvorena nakon što je postupak pokrenut.

- Jedan račun je otvoren prije dvije godine, a drugi prije dva mjeseca. Kako je Bruna Sanader zaposlena u Vinogradskoj bolnici morat će otvoriti i treći račun. Zato tražimo od suda da vide o čemu se radi jer strahujemo da bi i taj račun mogao biti blokiran - rekla je Sloković. Rekla je kako neke ovrhe od strane Fine nema, a USKOK je rekao da oni nisu stavili zahtjev da se blokiraju računi, pa je sud obećao da će vidjeti o čemu se radi. 

Punac u ponedjeljak nije došao na sud

Podsjetimo, u ponedjeljak se zbog zdravstvenih razloga nije pojavio Ivo Šarić, punac Ive Sanadera

Sutkinja Ivana Čalić dostavljenu medicinsku dokumentaciju iz 2009. godine nazvala je lakrdijom te je od Sanaderove obrane zatražila da najkasnije do danas dostavi novu. U suprotnom, poručila je, svjedoke će dovesti policija.  

Opunomoćenica Ive Šarića i Ive Sanader predala je u srijedu sudu liječničku dokumentaciju Ive Sanader, Sanaderove majke, od 23. studenog, a dokumentaciju Ive Šarića će tijekom dana dostaviti sudu jer još nije stigla iz Splita. Ako dokumentacija danas ne bude dostavljena, Šarić bi 2. prosinca mogao biti priveden na sud. Istog datuma na sudu bi trebala svjedočiti i Mirjana Sanader. 

"Slike je dovezao vozač"

Na sudu je u srijedu svjedočio i Vatroslav Brkić, pravnik i odgovorna osoba u Sanaderovim tvrtkama koji je bio nazočan kada su oduzete slike i skulpture iz tih tvrtki.

- Slike su u privatnom vlasništvu obitelji Sanader i vodila se vanbilansna evidencija. Slike je dovezao vozač autom, ali ne znam otkuda - rekao je Brkić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 509
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda