Obavijesti

News

Komentari 301

Petrov: Ako nisu danas došli, što onda mogu dati Hrvatskoj?

Petrov: Ako nisu danas došli, što onda mogu dati Hrvatskoj?
1

Rijetke zastupnike koji su u subotu, uz ostale visoke uzvanike, nazočili svečanoj sjednici Sabora, ogorčila je činjenica da je većina njihovih saborskih kolega odlučilo ne doći na sjednicu

VIDEO

Svečanoj sjednici kojom se Hrvatski sabor, u nazočnosti državnog vrha i uzvanika u subotu prisjetio povijesne odluke o suverenosti i samostalnosti Hrvatske koju je donio prije 25 godina, nazočilo je samo dvadesetak zastupnika, što je ogorčilo neke od prisutnih zastupnika i gostiju.

Božo Petrov, prvi potpredsjednik tehničke Vlade, komentirao je polupraznu sabornicu što smatra da je sramotno.

-  Mislim da se moramo ponositi s onim što je Hrvatska napravila prije 25 godina i apsolutno svakim svojim dijelom trudit se osvjetlat obraz i biti na ponos ljudima koji su obranili zemlji, pogotovo onima  koji su dali svoje živote. Meni jeste sramota jer ako danas nisu bili spremni doći i proslaviti Dan državnosti onda što mogu dati za Hrvatsku? Hrvatska je zaslužila mnogo više od onoga što se događa zadnjih šest mjeseci. Trudit ćemo se osvjetlati obraz svima onima koji su dali živote za Hrvatsku. To je ono što očekujem od svih političara u trenutku kad se uključe u javno djelovanje. Da im opći interes bude iznad svega - rekao je Petrov.

Kovač: Jako sam tužan zbog poluprazne sabornice

Nakon svečane sjednice Sabora, Miro Kovač (HDZ) rekao je kako je u isto vrijeme ponosan i tužan. 

- Ponosan sam na 25 godina samostalnosti, napravili smo velike stvari, odali smo danas prizanje predsjedniku Tuđmanu i braniteljima. Ali sam malo i tužan. Ako pogledate sabornicu, nije bilo puno saborskih zastupnika i zbog toga sam tužan - rekao je Kovač.

Nezavisna zastupnica Gordana Rusak također je komentirala nakon sjednice polupraznu sabornicu.

- Sramota je što se saborski zastupnici nisu pojavili na svom radnom mjestu. Ako to već nisu učinili iz razloga što je to njihovo radno mjesto, mogli su zbog pijeteta prema domovini- rekla je Rusak.

Orepić: Oni koji nisu došli, to je na njihovu dušu

Upitan je li žalostan što je sabornica za svečane sjednice bila poluprazna jer su izostali mnogi saborski zastupnici, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je odgovorio kako to "njima ide na dušu".

- Ja se osjećam ponosno i zadovoljno na 25 rođendan moje domovine za koju sam se borio kao branitelj, hvala Bogu, sad i kao političar. Ponosan sam na svoje kolege, a oni koji nisu došli, to je na njihovu dušu - rekao je Orepić.

Šustar: Znam da je toplo i da je utakmica, ali velika je obljetnica

Predrag Šustar, tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta također je komentirao polupraznu sabornicu i istaknuo da mu je žao zbog toga, da je Sabor na današnji dan trebao biti puniji.

- Ne bih rekao da je poluprazan, ali mogao je biti puniji, to je istina i meni je žao zbog toga. Mislim, očekivao sam to. To je odraz vremena, mislim da je trebao biti pun. Utakmica, toplo je, znam sve, ali velika je obljetnica i trebalo je biti zastupnika u većem broju. Svi mi državni dužnosnici moramo respektirati, velika je obljetnica, moramo imati taj državni trzaj jače izražen. Kad gledam druge institucije, druge države kojima težimo, oni imaju jasno izražen taj trzaj prema institucijama. Mi moramo, očito još poraditi na tome - komentirao je  Šustar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 301
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je