Obavijesti

News

Komentari 239

Petrov želi da se smire tenzije: "Znaju li oni s čime se igraju?"

Petrov želi da se smire tenzije: "Znaju li oni s čime se igraju?"
1

Volio bih da se zapitaju, budući da smo prije dvadeset pet godina imali sličnu retoriku za koju znamo kako je završila, znaju li s čime se igraju, kazao je čelnik Mosta

VIDEO

Novinare je zanimao kakav je stav čelnika Mosta Bože Petrova o potencijalnom referendumu o odcjepljenju Republike Srpske, a Petrov je pozvao "sve aktere u regiji da smanje tenzije".

- Jednako kao što tenzije dižu desni, dižu ih i lijevi, dižu se i s druge strane. Sve u korist predizborne kampanje. Volio bih da se zapitaju, budući da smo prije dvadeset pet godina imali sličnu retoriku za koju znamo kako je završila, znaju li s čime se igraju - rekao je Petrov.

'Mi nemamo ultimatume za suradnju već samo jamstva'

Petrov najavio je da će njihova nezavisna lista u subotu predstaviti jamstva koja će tražiti od političkih aktera za eventualnu postizbornu suradnju, istaknuvši da je riječ o jamstvima i načinu na koji političari mogu pokazati da zaista žele raditi, mijenjati Hrvatsku, a ne samo ostati na riječima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Jutarnji list" objavio je da će Most od drugih stranaka tražiti pet jamstava, a Petrov je ispred Banskih dvora novinarima kazao kako u javnosti postoje različita naklapanja i insinuacije te da objavljeno u novinama nisu izjave članova Mosta.

- Odakle su to oni izvukli i na koji su način sklopili to morate pitati njih - rekao je.

Najavio je da će Most jamstva predstaviti u subotu te naglasio da nije riječ ni o kakvim ultimatumima.

- Riječ o jamstvima i načinu na koji političari mogu pokazati da zaista žele raditi, mijenjati Hrvatsku, a ne samo ostati na riječima -  kazao je.

Nakon što je objavljen članak u "Jutarnjem" reagirao je HNS uputivši svoje zahtjeve u kojima od Mosta traže "nužna jamstva za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti".

'Most će dosljedno provoditi politiku čistih ruku'

Petrov na tu temu poručuje: "Što se tiče ljudi u HNS-u, pogotovo (Ivana) Vrdoljaka, ja bih se na njegovom mjestu više brinuo o posjetima određenim državnim ustanovama nakon njegova rada. Što se tiče formiranja buduće saborske većine i Vlade, možemo reći da će Most dosljedno provoditi politiku čistih ruku, a onda se neka drugi zapitaju imaju li čiste ruke".

'Mi smo oni koji žele odraditi posao'

Osvrnuo se i na potporu koju je Mostu dala Željka Markić, odnosno "Projekt Domovina", svojim pozivom da glasaju za njih. Petrov kaže kako mu je najvažnija potpora birača.

- Mene ne interesira tko nam od poznatih ili nepoznatih lica, stranaka i udruga daje potporu. Volio bih da nam potporu daju birači na temelju onoga što smo do sada radili - rekao je.

Građana je pozvao da se prije dolaska na izbore zapitaju tko je po njima do sada u zadnjih 20 godina "imao šansu odraditi posao, a nije ga odradio i hoće li ponovno za takve glasati".

- Mi smo oni koji žele odraditi posao, volio bih da nam birači zbog toga daju glas - poručio je čelnik Mosta.

Ostavite poruku budućoj vladi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora