Obavijesti

News

Komentari 130

Petrov najavio: Sabor će raditi i u petak i u subotu i u nedjelju

Petrov najavio: Sabor će raditi i u petak i u subotu i u nedjelju
1

"Dogovorili smo u suradnji s Reinerom hodogram aktivnosti za sjednicu u petak i dinamiku. Želimo da se na početku donesu svi zakoni koji su potrebni prije izglasavanja Vlade"

VIDEO

Mandatar Andrej Plenković  i Željko Reiner u središnjici HDZ-a sastali su se s delagacijom Mosta u kojoj su uz Božu Petrova bili i Ines Strenja Linić te Robert Podolnjak.

Tema sastanka bili su detalji oko konstituirajuće sjednice Sabora koja je najavljena za petak.  Nakon sastanka medijima su se obratili Andrej Plenković i Božo Petrov.

- Završili smo sastanak s kolegama iz Mosta. Dogovorili smo u suradnji s Reinerom hodogram aktivnosti za sjednicu u petak i dinamiku. Želimo da se na početku donesu svi zakoni koji su potrebni prije izglasavanja Vlade. Naša je namjera da se sredinom idućeg tjedan omogući i usuglasi termin kada bi vlada dobila suglasnost - rekao je Andrej Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

- Na dnevnom redu će u prvom trenutku biti svi oni zakoni potrebni za formiranje vlade, a onda idu zakoni vezani za jamstva Mosta - kazao je Božo Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obzirom na najave oporbe da će napraviti spektakl u Saboru želja nam je da u utorak ili srijedu završimo priču. Počet ćemo s dnevnim redom i napraviti izglasavanje svih zakona vezanih uz formiranje vlade, a u utorak ili srijedu napravit ćemo onoliko koliko se stigne, a potom i cijeli dnevni red. Sabor će vrlo intenzivno raditi. Radit će se i petak i subota i nedjelja - dodao je Petrov.

Za neke zakone treba više vremena

Plenković je komentirao eventualno izglasavanje Mostovih prijedloga bez javne rasprave.

- Neki od zakonskih prijedloga veaznih uz jamstva Mosta ne zahtjevaju širu raspravu dok su neki zahtjevniji. Naša intencija je da se ostavi dovoljno vremena zastupnicima kako bi mogli steći uvid u cilj tih zakona. Tijekom sutrašnjeg dana razgovarat ćemo s predstavnicima oporbe vezano uz formiranje Odbora kako bi se cijeli paket mogao izglasati u petak. Zajednički smo radili na prijedlozima Mosta. Oni su dorađeni i bit će izglasani u određenoj proceduri - rekao je Plenković i dodajući kako za neke teme nije potrebna javna rasprava od 100 dana.

- Za neke koji se odnose na lokalnu upravu i Ovršni zakon ipak treba više vremena - dodao je.

Plenković nije odgovorio hoće li HSS biti dio vladajuće većine ili oporbe te je poručio kako će se sutra odvijati razgovori.

Petrov je na pitanje hoće li kontaktirati Europsku banku kad je u pitanju Zakon o HNB-u kazao je kako će se taj dio odraditi.

Osvrnuo se i na najavljeni Zakon o lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

- Znam da je nekim gradonačelnicima teško prihvatiti Zakon o lokalnoj samoupravi, ali to je zalog buduće reforme - kazao je Petrov.

Onima kojima prijeti deložacija, neće ostati bez krova nad glavom

Komentirao je i izmjene vezane uz Ovršni zakon.

- Oni kojima prijeti deložacija, neće ostati bez krova nad glavom. Tri četvrtine plaće bit će sačuvano od ovrhe. To su najvažnije stvari vezane uz Ovršni zakon - rekao je Petrov.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić