Obavijesti

News

Komentari 184

Pijana vozila pretrpan auto i u smrt odvezla dvije prijateljice

Pijana vozila pretrpan auto i u smrt odvezla dvije prijateljice
1

U Puli je podignuta optužnica protiv A. D. (19) iz Marčane. Ona je 29. studenoga 2015. izgubila nadzor nad automobilom i zabila se u stablo. U autu je bilo čak osmero ljudi...

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Puli pred pulskim je Općinskim sudom podiglo optužnicu protiv 19-godišnje A. D. iz Marčane koju se tereti da je 29. studenog 2015. skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije pulske srednjoškolke, 17-godišnje Francesca Šuran iz Valbandona i Elena Đurić iz Fažane, javlja Novi list.

Kako navodi Novi list, Državno odvjetništvo u optužnici navodi da je A.D. iz nehaja skrivila tešku prometnu nesreću u kojoj su život izgubile dvije osobe, a četiri su zadobile teške tjelesne ozljede.

Prema navodima tužiteljstva, A.D. je kritične noći, s 28. na 29. studenoga 2015. godine, upravljala Citroënom iz smjera Fažane prema Puli. U automobilu registriranom za prijevoz pet osoba s vozačem nalazilo ih se čak osam, od kojih dvoje u prtljažniku. Kao mladi vozač, za upravljač je sjela pod utjecajem alkohola (0,26 promila), te je oko 00.05 sati u preglednom zavoju u lijevo izgubila nadzor nad upravljačem, a automobil je u zanošenju zadnjim lijevim dijelom udario u stablo. Tome je, navodi dalje tužiteljstvo, kumovala brzina, vozačko neiskustvo, prevelik broj ljudi u vozilu, vožnja ljudi u zatvorenom prtljažniku automobila te alkoholiziranost.

Uslijed silovitog udarca u stablo dvije maloljetne putnice u vozilu su smrtno stradale, dok je četvero maloljetnih putnika, tri djevojke i jedan mladić, zadobilo višestruke ozljede teške naravi. Vozačica i jedan putnik u nesreći su lakše ozlijeđeni.

Kazneni zakon za sve što se 19-godišnjakinji stavlja na teret predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do osam godina, piše Novi list.

Zajedno odrasle, išle u isti vrtić, školu i zajedno otišle u smrt...

Podsjetimo, zbog tragično preminulih učenica trećeg razreda pulske Gimnazije, Pula i Fažana su 1. prosinca, na dan pogreba, proglasili Dan žalosti, dok u gimnaziji tog dana nije bilo nastave.

Učenici su se opraštali od djevojaka, a na komemoraciji u školskoj sportskoj dvorani nisu se skrivale suze. Dvije djevojke su zajedno odrasle, išle u isti vrtić i školu, zajedno sjedile u gimnazijskoj klupi i zajedno otišle u smrt. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dan žalosti zbog tragično preminulih djevojaka

Pokretanje videa...

24sata Video 00:28
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 184
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava