Obavijesti

News

Komentari 9

Pistoriusa na sudu tješi bivša s kojom je pričao u noći ubojstva

Pistoriusa na sudu tješi bivša s kojom je pričao u noći ubojstva

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius (29) od ponedjeljka prolazi kroz ponovljeno suđenje i izricanje presude za ubojstvo svoje djevojke Reeve. Mnogi su mu okrenuli leđa, ali bivša djevojka Jenna ga podržava

VIDEO

Paraolimpijac je, prema novim dokazima koji su objavljeni u travnju ove godine, Reevu Steenkamp pretukao palicom prije nego ju je ubio. To je u potpunosti promijenilo cijelu obranu. 

Pistorius je u ponedjeljak ujutro došao na sud na novo izricanje presude za ubojstvo djevojke, a prijeti mu 15 godina robije.

U utorak, drugog dana suđenja, Jenna Edkins je došla dati podršku bivšem dečku na suđenju, a čak ga i je zagrlila prije ulaska, što je pokrenulo špekulacije da su njih dvoje ponovno u vezi, prenosi Daily Mail

Pistoriusa posljednje dane na slobodi tješi upravo Jenna. Pistorius i Jenna Edkins su, s nekoliko kratkih prekida, bili sveukupno pet godina u vezi. S njom je hodao prije veze s pokojnom Reevom Steenkamp.

- Ljudi ga moraju prestati optuživati s tako groznim navodima. Oscar je predivna, nježna, inspirirajuća osoba. Kao takvog ga ja poznajem - izjavila je Jenna novinarima kad je odlazila sa suda.

Na Twitteru je Jenna nedavno objavila status: "Bila sam s Oscarom pet godina u vezi. I nijednom nije podigao ruku na mene. A kamoli da sam se morala bojati za život...".

U knjizi 'Iza vrata', koja opisuje cijeli slučaj Pistorius/Steenkamp, piše da je Pistorius u večeri prije ubojstva pričao s bivšom djevojkom Jennom čak deset minuta na telefon. Devet sati nakon toga razgovora Reeva je ubijena, tvrdi autor knjige.

Navodni telefonski poziv je izbrisan iz evidencije poziva, a Jennu nikad nisu zvali da dođe na suđenje dati izjavu.

Barry Steenkamp, father of Reeva Steenkamp, arrives with his wife June Steenkamp for the sentencing of former Paralympian Oscar Pistorius at the Pretoria High Court

Na sudu se u srijedu pojavio i otac pokojne Reeve. Njegove izjave su bile jako emotivne i potpuno se slomio dok je molio suca da pokaže svijetu slike kćerinog tijela da svi vide koliko joj je boli Pistorius nanio.

Otac se tijekom svjedočenja obratio direktno Oscaru Pistoriusu kojemu je poručio da morati platiti za ono što je napravio na što je Pistorius briznuo u plač.

- Jenna i Oscar su oduvijek bili bliski. Ona je svako malo izlazila i ulazila u njegov život, a vjerojatno će tako biti i u budućnosti. - rekao je izvor blizak Oscaru.

Former Paralympian Oscar Pistorius attends the sentencing for the murder of Reeva Steenkamp at the Pretoria High Court

Na suđenju u srijedu Pistorius je skinuo proteze i hodao kroz sudnicu kako bi rekonstruirao noć u kojoj je Reeva ubijena. 

Paralympic gold medalist Oscar Pistorius walks across the courtroom without his prosthetic legs during the third day of his resentencing hearing for the 2013 murder of his girlfriend Reeva Steenkamp

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...