Obavijesti

News

Komentari 153

Plenki: Uhićenja u Agrokoru? Kako to mene možete pitati?

Plenki: Uhićenja u Agrokoru? Kako to mene možete pitati?
8

LOKALNI IZBORI 2017. Upitan koliko je zadovoljan radom Vlade u novim okolnostima, premijer je rekao da je iznimno zadovoljan jer je na čelu Vlade koja "ima hrabrost i odvažnost

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je u Pazinu odgovarajući na pitanje novinara kazao kako vjeruje da će posjet izvanrednog povjerenika Agrokora Srbiji biti koristan kako bi ocijenio poslovanje kompanije.  

"Izvanredni povjerenik ima svoje zadaće, on brine o svim kompanijama koje su u sustavu koncerna Agrokor. Dobro je da vidi kakva je situacija s onim kompanijama koje djeluju na području Srbije koje, koliko je meni poznato, funkcioniraju i posluju dobro," kazao je premijer.

Na pitanje znači li to da su u Srbiji dobavljači i njihov tretman u boljem položaju nego u Hrvatskoj, ponovio je da je Vlada od 10. travnja učinila ono što je bitno, kompanija je dobila svježu likvidnost, generira nove prihode, isplaćuju se plaće, a novodostavljena roba u sustavu kompanije se plaća. 

"Kompanija radi dalje, a za restrukturiranje treba vremena od godinu dana," rekao je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upit, mogu li se uskoro očekivati uhićenja vodećih ljudi Agrokora, premijer je iznenađeno kazao: ''Nemojte to mene pitati, kakvo je to pitanje? Kako to mene kao političara možete pitati. U informacijskom smo kaosu, ajmo malo podjela vlasti. Zna se što kako radi. Ja nemam utjecaja niti znam kako vam na ovo odgovoriti osim ovako'', kazao je premijer.

Iznimno zadovoljan radom Vlade

Upitan koliko je zadovoljan radom Vlade u novim okolnostima, premijer je rekao da je iznimno zadovoljan jer je na čelu Vlade koja "ima hrabrost i odvažnost, kvalitetne ljude te program koji realizira".

Osim toga, ova se Vlada uhvatila u koštac s najkrupnijim financijskim gospodarskim koje je Hrvatska ikada imala, naglasio je.

"Čvrsto držimo kormilo u ruci, upravljamo tim procesom i nastojat ćemo zaštititi ono što je nama najbitnije a to su radna mjesta, hrvatski financijski sustav, hrvatsku ekonomiju. Pritom smo u jeku tih zbivanja smanjili redove na granici," kazao je.

Hrvatska kao turistička zemlja želi fleksibilniji mehanizam, da se na granicama prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole, kazao je i dodao kako je to njegova zadaća i da na tome radi.

Ministar Barišić bavi se onim što je bitno i važno 

"Nisam pratio te njegove izjave," rekao je Plenković na traženje novinara da komenitra izjavu znanstvenika Ivice Đikića da plagiranje nije samo problem Hrvatske, ali da Hrvatska ima najveći postotak plagiranja kod javnih dužnosnika. 

Ali, dodao je Plenković, važno je da način na koji on vodi Vladu slijedi te vrijednosti i standarde u skladu s europskim duhom. 

"Ministar Barišic je dobio povjerenje u Hrvatskom saboru i normalno radi svoj posao. Bavi se onim sto je bitno, a to je budućnost mladih, znanost, odgoj i obrazovanje. Bavi se onim što je važno, a to je kako da obrazovni sustav prilagodimo potrebama tržišta rada i da stvorimo mlade ljude koji će kroz obrazovni sustav znati tko su i što su, kakav je identitet hrvatskog naroda te što je naša baština i naša povijest", rekao je Plenković.

Razgovarao s upravom Zvačeva, traže se rješenja

Na pitanje novinara da komentira situaciju u Zvečevu i stav Uprave kako će Vlada pomoći ovoj tvrtki u restrukturiranju kroz projekt Slavonija, premijer Andrej Plenković kazao je kako je razgovarao s predsjednikom Uprave Zvečeva prije dva-tri mjeseca, a nadležna ministarstva, gospodarstva i financija, gledaju na koji način da nađu najbolja rješenja koja bi pomogla ovoj važnoj tvrtki u Požesko-slavonskoj županiji.

Plenković je u Pazinu danas kao predsjednik HDZ-a dao potporu kandidatkinji za istarsku županicu Moniki Udovičić.

Istra je izrazito važna za razvoj ovog dijela Hrvatske

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković boravio je u ponedjeljak u Pazinu i u Puli, gdje je pružio potporu HDZ-ovoj kandidatkinji za istarskog župana Moniki Udovičić, te kandidatima za gradonačelnika Pule i Pazina Mirka Jurkića i Ivana Bubića koji, poručio je, prepoznaju ono bitno što će pridonijeti kvaliteti života građana Istre, koju je označio kao izrazito važnu za razvoj ovog dijela Hrvatske te turizma.

 "Istra je izrazito važna za razvoj ovog djela Hrvatske, ali i za razvoj hrvatskog turizma. Naši kandidati prepoznaju ono što je bitno, od rješavanja prometne infrastrukture do drugih projekata koji će pridonijeti kvaliteti života građana Istre", kazao je  Plenković u Puli te najavio kako će nastojati povezati sve ono što je dobro s gradske i županijske na nacionalnu razinu te svih relevantnih ministarstava.

 Na novinarski upit što će Vlada poduzeti da se bivše vojne zone u Puli stave u funkciju razvoja gospodarstva, premijer je odgovorio kako je Vlada osnovala posebno ministarstvo za brigu o državnoj imovini, jer je utvrdila kako je tu najveći problem u nadležnosti, ali nerijetko i sporovima između jedinica lokalne i regionalne samouprave sa središnjom razinom.

 "Tu treba jedna kvalitetna koordinacija DORH-a, ministarstva te jedinica lokalne i regionalne samouprave. Mi želimo napraviti jednu aktivaciju te imovine, a to znači da se ona prije svega razriješi što se tiče vlasništva, a nakon toga komercijalizira i postane društveno korisna. To je naša ambicija", rekao je.

 HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu Monika Udovičić istaknula je politiku njezine stranke koja otvara mogućnost mlađima, a što "pokazuje širinu stranke i to će zasigurno polučiti dobar rezultat na idućim lokalnim izborima".

 "HDZ u Istri izlazi s do sada najvećim brojem kandidata, što pokazuje snagu i ozbiljnost stranke", poručila je Udovičić te izrazila zadovoljstvo što u svim projektima u Istri postoji potpora kako Vlade, tako i stranke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...