Obavijesti

News

Komentari 318

Plenković: Premijer moram biti ja. Od utorka počinju pregovori

Plenković: Premijer moram biti ja. Od utorka počinju pregovori
12

Pristup pregovorima će se temeljiti na našem izbornom programu, koj su izradili naši stručnjaci i upravo na toj platformi smo oformili radnu skupinu

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon završetka sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a koja se održala u sjedištu zagrebačkog ogranka te stranke.

- Možemo biti zadovoljni što smo povećali broj mandata, HDZ će imati 57 mandata što je u odnosu na glavnog konkurenta prilično velika razlika.  Pristup pregovorima će se temeljiti na našem izbornom programu, koji su izradili naši stručnjaci i upravo na toj platformi smo oformili radnu skupinu koja će razgovarati s drugim strankama. Vjerujemo da ćemo u okvirima zakonskih rokova formirati stabilnu vladu - kazao je Plenković.

Uživo: završena sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a! Repoter: Monika Menčik

Posted by 24sata on Monday, September 12, 2016

Plenković je čestitao drugim strankama na ostvarenom rezultatu te kazao kako će radna skupina od utorka početi raditi na pregovorima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ono što je najvažnije, HDZ je uvjerljivi pobjednik izbora i u pregovore nastupamo s te pozicije. Čuli smo za 7 točaka Mosta, znamo o čemu je riječ. Neke mogu biti prihvatljive, a neke zahtijevaju razgovore. Tražit ćemo rješenje koje će izbjeći situaciju od prošle godine. Želimo da stranke ispune svoju osnovnu dužnost, da institucije služe građanima. Razgovarat ćemo s Mostom i drugim strankama koje su prošle prag - rekao je Plenković dodajući  kako velika koalicija sa SDP-om ne dolazi u obzir.

- Idemo otvoreno, vrlo transparentno. Postoje kolege koje već imaju iskustvo s Mostom. Spremni smo ispisati novu stranicu suradnje, ali za to su potrebne obje strane - dodao je šef HDZ-a.

Kazao je da će on biti voditelj radne skupine koja će pregovarati s drugim strankama, a u timu će se još naći Gordan Jandroković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Zdravko Marić, Goran Marić, Davor Božinović.

-  Savjetodavno će pomoći i oni koji su imali puno korisne i kvalitetne suradnje - objasnio je Plenković. 

- Što se tiče HDZ-a, mi se držimo europskih i demokratskih standarda - kazao je Plenković, dodavši da bi predsjednik stranke koja je relativni pobjednik izbora trebao biti premijer, "a vi vidite o kome je riječ", poručio je novinarima.

Dodao je da je otvoren za suradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina, a tvrdi da nikakav prijedlog HNS-a još nije vidio. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a